JUGOSLOVENE ODUŠEVILA LEPOTOM, NJENE VRELE SCENE I DANAS SE PAMTE: Zablistala je i NAPRASNO NESTALA
Model i glumica, Foto: prentscraeen/RTS

DA LI JE SE SEĆATE?

JUGOSLOVENE ODUŠEVILA LEPOTOM, NJENE VRELE SCENE I DANAS SE PAMTE: Zablistala je i NAPRASNO NESTALA

Samo jednom ulogom njeno ime je ostalo upisano u istoriju domaćega filma

Objavljeno: 13:26h

Film "Lepota poroka" Živka Nikolića stekao je status kultnog, a 1986. godine kada je bila premijera ovog ostvarenja izazvao je burne reakcije.

Radnja filma prati bračni par iz zaostale crnogorske sredine koji odlučuje da napusti svoj kraj i ode na primorje. Tom prilikom Jaglika, čiji je lik tumačila Mira Furlan, upoznaje dvoje turista, oslobađa se stega koje su je do tada pratile i uživotu i sa njima se prepušta strastima.

Uloge stranih turista pripale su Alenu Nuriju i Ines Popović Kotman. Alen Nuri, francuski glumac, poznat je domaćoj publici jer je osamdesetih godina ostvario nekoliko zapaženih uloga u jugoslovenskim filmovima.

Film 'Lepota poroka'
Film "Lepota poroka"foto: prentscreen/youtube/Gilbert Bates

Ines Kotman bila je foto-model, a uloga u filmu "Lepota poroka" je jedina koju je zabeležila. Kako se njena karijera kasne odvijala malo je podataka, u to vreme istakla je da joj je film "samo trenutna preokupacija".

U jednom od svojih intervjua govorila je da nije odrasla u slobodnoj sredini, ali da je uspela ipak da to postane.

Samo jednom ulogom njeno ime je ostalo upisano u istoriju domaćega filma
Samo jednom ulogom njeno ime je ostalo upisano u istoriju domaćega filmafoto: Printscreen/RTS

"Odgovor bih najradije potkrepila stihom iz pesme Grace Jones, onim koji je meni posebno vrlo drag i koji često spominjem. On glasi: ‘Doing what I'm doing, feeling out of place‘, ili slobodnije prevedeno: ‘Radim ono što volim, a živim iznad i izvan sredine koja me okružuje‘", pričala je nekada za Yugopapir.

Mira Furlan, Ines Kotman I Alen Nuri
Mira Furlan, Ines Kotman I Alen Nurifoto: prentscraeen/RTS

"To mi je životno geslo koje mi barem prividno omogućava intimnu izolaciju od beskrupuloznosti određenih ljudi, od pojedinih toliko neugodnih, ali nažalost čestih, svakodnevnih životnih situacija, kojima je žena što se bavi ovim poslom, u sredini kakva je naša, neminovno izložena. Možda je to samo privremen i i realan beg iz surove stvarnosti, ali meni se učinio delotvornim, tako da uporno sledim taj svoj princip."

O njenoj kasnijoj karijeri ne zna mnogo
O njenoj kasnijoj karijeri ne zna mnogofoto: prentscraeen/RTS

Priznala je da je kao devojčica bila drugačija i da je tek vremenom uspela da izgradi mehanizme odbrane.

"Meni su snimanja i objavljivanja mojih fotografija nešto posve normalno i ne osećam nikakve promene. To je sastavni deo života koji živim, a budući da sam već rekla da živim intenzivno prema spolja, ne uzbuđujem se kad vidim svoju obnaženu fotografiju - kojeg li glupog izraza! - na naslovnoj stranici nekog časopisa", pričala je davnih godina Ines.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.