POPOVIĆ NAKON 4 DECENIJE OTKRIO KAKO JE NASTAO VELIKI HIT SLATKOG GREHA: Prvo nisu hteli DA ČUJU, a onda PREOKRET
Saša Vidić, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

zanimljivo

POPOVIĆ NAKON 4 DECENIJE OTKRIO KAKO JE NASTAO VELIKI HIT SLATKOG GREHA: Prvo nisu hteli DA ČUJU, a onda PREOKRET

Saša je ispričao kako su otišli kod Zahara u studio, a prva rekacija na pesmu "Čačak" bila je u najmanju ruku šokantna

Objavljeno:

Saša Popović i Lepa Brena proslavili su se početkom osamdesetih godina bendom "Slatki greh" i hitovima koje je tada pevala čitava Jugoslavija, a jedan od njih je i popularn "Čačak".

Popović je sada, gotujući u emisji "Šta sam tebi i ko sam sebi" ispričao kako su on i Brena dobili pesmu od legendarnog Zahara i snimili je, ikao to niko nije od njih želeo.

Saša je ispričao kako su otišli kod Zahara u studio, a prva rekacija na pesmu "Čačak" bila je u najmanju ruku šokantna.

- Otpeva ona taj refren, a nas sedmoro kao po*rani. Ja kažem ovima: "Ljudi, da se i pakujemo i bežimo". Ovaj čovek je lud, lud je u to vreme smo mi tako mislili - ispričao je Popović i dodao:

- On je nama to narezao na kasetu, ponesite vi taj snimak idite tamo u Kikindi pa poslušajte ponovo, možda i probate. Odemo mi u Kikindu razočaani svi.

Saša je ispričao kako su otišli kod Zahara u studio, a prva rekacija na pesmu 'Čačak' bila je u najmanju ruku šokantna
Saša je ispričao kako su otišli kod Zahara u studio, a prva rekacija na pesmu "Čačak" bila je u najmanju ruku šokantnafoto: Kurir Televizija

I dok su u Kikindi razmišljali šta bi dalje, bubnjar benda naterao ih je da nauče pesmu i počnu da je pevaju isto veče na nastupu.

- Ta sala u kojoj smo svirali nije radila preko dana, i mi tu Brena peva, jedan put, drugi, treći... Priđe nam jedna konobar i kaže: "Ej dobra vam pesma". Ajde hoćemo uveče da sviram... Počinjemo drugu turu pesam, taman je bilo idealno vreme oko pola 10. Ja sad da se pohvalim kažem: Dragi gosti evo snimmao prvu ploču našu i dobili smo prvu pesmu koju nam je kompoovao Milutin Popovih Zahar pod nazivom "Čačak, Čačak". Kad sam to rekao cela sala počela da se smeje - ispričao je on i nastavio:

- I Brena krene, prva strofa, druga, treća ovacije. Mi da krenemo neku drugu pesmu, ma kakvi publika ne da. Ponovo, kaže publika ponovo, sedam puta zaredom. I nama se u glavi odjednom promenilo, pola sata je bilo dovoljno da mi to zaokrenemo. Zovemo mi Zahara uveče, nismo imali mobilne telefone nego sa recepcije imali smo njegov broj. Sad je on, ma kakvi mi smo mislili da je prvo budala, čovek je genije - ispričao je Popović.

Bonus video:

02:11

LEPA BRENA HTELA DA ODUSTANE OD KARIJERE: Za mladu i zgodnu devojku postoje 2 ishoda! Otkrila sve o iskušenjima u kojima se našla

(Espreso/Telegraf/N.L/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.