RANO JE OSTAO BEZ OCA, PA SE NA SVE NAČINE BORIO: U Jugi stekao VELIKU SLAVU, danas bi ga malo ko PREPOZNAO
Pevač, Foto: Printscreen/Youtube/JUGOVIZIJA by Davor Pejic

nekad i sad

RANO JE OSTAO BEZ OCA, PA SE NA SVE NAČINE BORIO: U Jugi stekao VELIKU SLAVU, danas bi ga malo ko PREPOZNAO

Ostavio je značajan trag svojom muzikom na našim prostorima

Objavljeno:

Pevač Seid Memić Vajta (72), bio je jedan od najomiljenijih pevača bivše Jugoslavije, a proslavio se pesmom "Lejla" kojom se 1981. godine predstavljao i na Evrosongu.

Vajta je vlasnik i hita "Azra" i "Zlatna ribica", ali bez obzira što je ostvario veliki uspeh svojevremeno, poslednjih godina ne nastupa i ne snima pesme.

On je ranije govorio da, iako je doprinose uplaćivao 40 godina, penzija koju je dobio iznosi 326 maraka, odnosno oko 172 evra, ispričao je ranije.

Rano je ostao bez oca, pa je od petnaeste godine morao da zarađuje, tako da je radio u fabrici, bio moler, krojač, livac u Austriji… Po povratku iz Austrije, 1971. godine dizajnirao je, pravio i prodavao hipi nakit i paralelno pevao sa grupom "Veziri" gde je zamenio pevača Josipa Pejakovića, koji se kasnije posvetio glumi.

- Zamisli da snimam pesmice u državi koja je treća po siromaštvu u svetu. Ne mogu i nemam volje. Kad vidim da sve biramo po nacionalnosti, gadi mi se. Imam i previše pesama i moj opus je jedinstven u toj galeriji BiH i jugoslavenske pop i rok muzike - rekao je jednom prilikom Vajta.

Inače, pevačica Neda Ukraden svojevremeno pevala mu je prateće vokale.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Blic/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.