BIO JE VELIKA ZVEZDA BIVŠE JUGE, PA PAO U ZABORAV: Evo kako pevač danas izgleda! (FOTO)
Seid Memić Vajta, Foto: Printscreen/Youtube/JUGOVIZIJA by Davor Pejic

NEPREPOZNATLJIV

BIO JE VELIKA ZVEZDA BIVŠE JUGE, PA PAO U ZABORAV: Evo kako pevač danas izgleda! (FOTO)

Vajta je nekada važio za najzanimljivijeg pevača na prostorima bivše Juge

Objavljeno:

Seid Memić Vajta vrlo dobro je poznat onima koji su rođeni pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Ovaj poznati jugoslovenski pevač rođen je u Travniku, a mnogi ga znaju kao frontmena grupe “Teška industrija”, dok je 1975. godine važio za najzanimljivijeg pevača koji se tada pojavio na muzičkoj sceni.

Seid Memić Vajta
foto: Youtube/printscreen

Davne 1981. godine nastupio je na Evroviziji sa pjesmom “Lejla” sa kojom je osvojio 15. mesto.

Nakon toga, iste godine pobeđuje na Splitskom festivalu s “Mornarevom pjesmom” i biva proglašen pevačem godine. I naredne, 1982. godine Vajta je bio pevač godine i pobednik na festivalu “Vaš šlager sezone” sa pesmom “Naša pjesma”. Izdaje album “Tebi pjevam” i prodaje ga u platinastom tiražu. Njegova sledeća ploča, “Kad bulbuli pjevaju” (1984), imala je zlatni tiraž, a nastupi i nagrade samo su se nizali.

Nastupao je često na televiziji, u šou programima, kao i u poznatoj, nagrađivanoj dečijoj emisiji “Nedeljni zabavnik”. Tu je Vajta glumio, pevao i komponovao pesme. Igrao je i u TV šou-programu za mlade Teversenove bajke i brojnim emisijama, uglavnom za decu i mlade. Igrao je i u filmu “Nečista krv” Stojana Stojčića. Početkom rata preselio se u Hamburg, gde i danas živi i bavi se muzikom.

Pre nekoliko godina Vajta je boravio u Beogradu, gde je ovom prilikom izjavio:

– Puno se to promenilo… Sad je Google generacija stigla i, eto, to je dovoljno reći. Posve je drugačije. Što bi rekli muzičari, analognije se i snimalo i sviralo. Lista je to, vrlo debela, tih promena. Pogledam Evroviziju… Ma, nije mi nešto specijalno, ali tu je prisutna pa pogledam. Pratim, ali velika je razlika – rekao je Vajta.

Seid Memić Vajta
foto: Youtube/printscreen

Tada, 1981. godine prateće vokale pevale su mu Neda Ukraden, Ismeta Dervoz i Jadranka Stojaković. S obzirom na to da bi današnje mlade zvezde teško pristale na to da nekome pevaju prateće vokale, Vajta je otkrio šta misli o tome.

– Pa mi smo se družili, bili smo prijatelji. Mi smo iz jedne produkcije. Sasvim je svejedno ko će biti solo, ko će tamo pevati u backgroundu i tako dalje. Bilo je i pre sujete, ali mi smo bolje funkcionisali – istakao je poznati muzičar.

Bonus video:

04:26

ESPRESO TVITER: NEKADA MORATE DA SE PRAVITE MUTAVI Teša Tešanović ponovo zapušio usta TVITERAŠIMA!

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.