KULTNA SCENA SA BATOM ŽIVOJINOVIĆEM JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Štefica Cvek danas je DRUGA ŽENA, živi daleko od BALKANA
Film "U raljama života", Foto: prentscreen/youtube/Filmski Almanah

da li je se sećate?

KULTNA SCENA SA BATOM ŽIVOJINOVIĆEM JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Štefica Cvek danas je DRUGA ŽENA, živi daleko od BALKANA

Glumica Vitomira Lončar, koja je igrala u filmu "U raljama života" zajedno sa sa Batom Živojinovićem, napustila je Srbiju i promenila profesiju

Objavljeno: 13:12h

Glumica Vitomira Lončar igrala je u kultnom filmu Rajka Grlića junakinju po imenu Štefica Cvek. Štefica je najprepoznatljivija po sceni sa Batom Živojinovićem, onoj u kojoj izgovara rečenicu "Sad ću da te ka**am", koju, kaže Vitomira, znaju i u Kini u kojoj danas glumica živi.

- Prošlo je 40 godina kako sam bila na audiciji za film koji mi je promenio život i okrenuo ga naglavačke. Bio je jedan od najgledanijih filmova u državi. Bilo mi je veoma uzbudljivo - rekla je tada glumica i otkrila da li joj je bio problem da se obnaži pred kamerama.

- Ne! U tom skidanju nije bilo ničega vulgarnog ili neprimerenog. Osećala sam se sigurno zahvaljujući Rajku Grliću koji mi je na setu omogućio da se tako osećam.

Glumica se tada za Informer prisetila i trenutka kada je upoznala Batu Živojinovića.

- Upoznala sam ga tek na snimanju, ali nisam bila kao Štefica Cvek i rekla sam: 'Isuse, to je Bata Živojinović, kako je slavan'. Sa njim nisam nikad posle ni kafu popila.

Bata Živojinović je svojevrmeno rekao da se postideo kada je morao da obuče tigraste gaće u filmu, a Vitomira je otkrila da li se seća toga i da li mu je bio neprijatno.

- E, toga se veoma dobro sećam. Nije se stideo, već mu nije bilo jednostavno. Veliki frajer jugoslovenskog filma koji hoda u tigrastim gaćama i onda još ne napravi ništa tamo nekoj Štefici.

Glumica Vitomira Lončar igrala je u kultnom filmu Rajka Grlića junakinju po imenu Štefica Cvek
Glumica Vitomira Lončar igrala je u kultnom filmu Rajka Grlića junakinju po imenu Štefica Cvekfoto: YOUTUBE/SCREENSHOT/FILMSKI ALMANAH

Vitomira je otkrila i da li joj smeta što se film pamti i po čuvenoj rečenici koju Živojinović izgovara Štefici.

- Više mi je smešno. U Kini imamo grupu na društvenoj mreži We Chat u kojoj su članovi eks-ju. Pošto smo suprug i ja najstariji iz dijaspore, mladi govore roditeljima koga su upoznali, s kim se druže, pa spomenu i mene. Često dobijem poruku - 'Rekla sam mami i tati da ste ovde i svi vas znaju po Bati i rečenici sad ću da te ka**am, a onda im bude neugodno. Jedna rečenica koju mi je Bata rekao u filmu je obeležila generacije. Ta scena je svojevrsni fenomen.

Glumica se u Kinu preselila 2016. godine.

- Spakovala sam jedan kofer i ostavila bivši život iza sebe. Bila sam spremna da u 57. godini započnem novi život. Živim u gradu Sjenu poznatom po vojsci od terakote i radim kao profesor na fakultetu za kulturu i medije.

Bonus video:

01:57

MARIJA I MARKO BULAT PONOVO ZAJEDNO! OGLASILI SE ZA ESPRESO POSLE SKANDALA: Iskreno o svemu, privatnost na tacni

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.