BILA FATALNA ŽENA JUGE I ODBIJALA NAJVEĆE FACE: Sreću je pronašla kraj JEDNOG ČOVEKA, za njom je ostala OVA LEGENDA
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/ Klasik Srbija

sećanje

BILA FATALNA ŽENA JUGE I ODBIJALA NAJVEĆE FACE: Sreću je pronašla kraj JEDNOG ČOVEKA, za njom je ostala OVA LEGENDA

Zvali su je "srpska Ava Gardner"

Objavljeno:

Glumica Marija Baksa veliku popularnost je stekla sedamdesetih godina prošlog veka.

Prvu ulogu odigrala je u filmu „Bokseri idu u raj“, a potom glavnu u „Mlad i zdrav kao ruža“. Svojom lepotom nikog nije ostavljala ravnodušnim, a zbog svetlih očiju i vitke figure poredili su je sa Avom Gardner i Ketrin Denev.

Marija je toliko bila lepa da je postojala i legenda kako su navodno muškarci rušili stolove, kada bi prošla pored kafića u Jevremovoj ulici u Beogradu, piše „Stil“.

Gluma joj nije bila prioritet, već je njom definitivno odlučila da se bavi kada su je primetili filmski producenti u Italiji. Naime, Marija je tamo otišla da odradi praksu za arhitektonski fakultet, a njeno putovanje se završilo trogodišnjim ugovorom sa producentskom kućom Dine De Laurentiisa.

Zahvaljujući ovoj saradnji imala je priliku da sarađuje sa Linom Venturom, Čarlsom Bronsonom i Budom Spenserom. Ni Italijani nisu ostali imuni na njenu lepotu, te se kao se*s simbol slikala za njihovo i američko izdanje „Plejboja“.

Sarađivala je sa najpoznatijim fotografima i producentima, a jedan takav ju je čak nekoliko puta prosio. U pitanju je Grk Ovidije Asonitis, koji je bio beznadežno zaljubljen u Mariju, a ona ga je uporno odbijala.

Srce zanosne Beograđanke osvojio je biznismen Milojko Veljović sa kojim je godinama bila u braku, a u kojem su dobili i ćerku Taritu.

Marija se devedesetih godina povukla sa filma, a 2019. godine je preminula u svom stanu u Kosovskoj ulici.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.