NAŠ POZNATI GLUMAC ŽESTOKO OSUDIO NASILJE NAD ŽENAMA: Pele smatra da KAZNE treba da BUDU RIGOROZNE
Dragan je komentarisao temu femicida u Srbiji, Foto: Youtube

otvorio dušu

NAŠ POZNATI GLUMAC ŽESTOKO OSUDIO NASILJE NAD ŽENAMA: Pele smatra da KAZNE treba da BUDU RIGOROZNE

Glumac Dragan Petrović Pele progovorio je nasilju nad ženama, te istakao da samo kukavice pribegavaju tom nasilju.

Objavljeno:

Glumac i profesor Fakulteta dramskih umetnosti Dragan Petrović Pele komentarisao je temu femicida u Srbiji, te istakao da situacija u našoj zemlji zabrinjavajuća te da samo kukavice od muškaraca pribigavaju nasilju.

Prele je na samom početku emisije rekao da je pitanje femicida vrlo važno te da mu je drago što i sugrađane zanima kada će na tom polju nešto da se promeni. Podatak da je do oktobra meseca u Srbiji ubijeno 25 žena, Petrović je prokomentarisao kao zabrinjavajuć:

- Mislim da osamdesetih godina nije bilo toliko nasilja. Apsolutno podržavam uvođenje zakona koji bi to regulisao i ako mene pitate kazna bi trebala da bude rigorozna, ali mislim da treba raditi i na prevenciji i to u školama. A samo kukavice pribegavaju tom nasilju, jer da nije kukavica ne bi tukao ženu - objašnjava Petrović.

Dragan Petrović Pele o nasilju
Dragan Petrović Pele o nasiljufoto: Printscreen/youtube/ Dokumentarne Emisije Balkan

Na pitanje da li postoji prava ljubav, profesor Petrović je ispričao da od 200 zajednica koje su antropolozi istraživali, nisu pronašli nijednu bez ljubavi. On je rekao da postoji ljubav prema drugoj osobi, ljubav prema deci, ali i prema hrani, automobilima, hobijima....

- Naravno da postoji prava ljubav. Ali danas sve manje imamo vremena za ljubav. Ipak, mislim da ona može da preživi ovo ubrzanje vremena, jer svaka ljubav je žilava - optimističan je on.

Zatim se dotako i teme fotošopa i obrađivanja fotografija, da bi rekao da je tu reč o suštinski nezadovoljnim ljudima, kao i da je to pitanje samopoštovanja, samopouzdanja, a ima tu i pritisaka i tuge.

Pele o femicidu u Srbiji
Pele o femicidu u Srbijifoto: Youtube

- Danas čovek ne mora nogom da kroči na ulicu, a da može da bude na jednoj mnogo opasnijoj ulici, a to su društvene mreže na kojima se sreću sa mnogo većim opasnostima - rekao je Petrović za emisiju "Reaktor" na Una Tv.

Profesor je takođe ispričao kakva su njegova iskustva na tu temu kada su u pitanju studenti FDU-a.

- Kod mene na fakultetu, kada je prijemni ispit mora da se priloži fotografija. Od kada se sve to pojavilo, počele su da nam stižu fotografije koje su obrađene u fotošopu. Mi pogledamo fotografiju iz dokumentacije, a onda se pojavi osoba koja nema veze sa osobom na fotografiji. To je sve jako apsurdno.

Na kraju su zaključili da će možda ta težnja za savršenstvom na kraju ipak vratiti autentičnost kao vrednost.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.