POZNATI KOJI SU BILI ŽRTVE BOMBAŠKOG NAPADA: Automobile im dizali u vazduh EKSPLOZIVOM, spisak je JEZIV
Estrada, Foto: © ATA Images, Damir Dervišagić

KATASTROFA!

POZNATI KOJI SU BILI ŽRTVE BOMBAŠKOG NAPADA: Automobile im dizali u vazduh EKSPLOZIVOM, spisak je JEZIV

Oni su preživeli jezive bombaške napade i razne druge pokušaje likvidacije

Objavljeno:

Na posed Jelene Tinske bačena je naprava, za koju se ispostavilo da je petarda, nakon čega je glumica poslala otvoreno pismo nadležnim organima u kome je progovorila o nemiloj situaciji sa kojom se susrela. Kako je istakla, mogao je da nastrada njen unuk, a moglo je da dođe i do požara.

Vest o ovome privukla je veliku pažnju medija, ali to nije prvi put da se neka javna ličnost susreće sa ovom vrstom napada. Pored balerine, na meti vandala našli su se, između ostalih, i Zorica Brunclik, Senida, Boris Isaković, Dušica Jakovljević...

Boris Isaković je bio žrtva napada pre 13 godina
Boris Isaković je bio žrtva napada pre 13 godinafoto: Dado Đilas

Legenda narodne muzike Zorica Brunclik, uprkos hitovima i koncertima, sada već daleke 1997. godine na naslovnim stranama štampe našla se zbog bombaškog napada.

Kobne večeri, pevačica je u kući boravila sa tek pristiglim gostima, koleginicom Merimom Njegomir i Lidijom Habić iz PGP-RTS-a, a eksplozija je, kako je pričala Brunclikova, donela šok i nemir, kao i da u prvim trenucima niko nije znao šta se dešava.

Oni su bili žrtva napada 1997. godine
Oni su bili žrtva napada 1997. godinefoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Minule godine je na automobilu menadžera trep pevačice Senide, Asima Kravića, takođe došlo do aktiviranja eksplozivne naprave od strane nepoznate osobe, saopšteno je tada iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Na sreću, nije bilo povređenih osoba, ali oštećena su dva poslovna objekta i četiri motorna vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini. Prema rečima izvora, meta je bio upravo on jer su ga, navodno, ucenjivali da sarađuje sa određenom producentskom kućom.

I oko Senide je pucalo
I oko Senide je pucalofoto: Amir Hamzagic/ATAImages

- Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvetljavanju i dokumentovanju krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti - rečeno je u MUP-u.

Pored Senide, poznato je da je Kravić i Dinu Merlinu organizovao nekoliko koncerata na bosanskohercegovačkom području. Interesantno je da ovo nije prvi put da se Senida vezuje za ovakve slučajeve. Svojevremeno je bačena bomba i na kuću njenog slovenačkog menadžera, a nedugo zatim puštani su suzavci na njenom nastupu u Prnjavoru.

Dušica je imala najjeziviju priču
Dušica je imala najjeziviju pričufoto: Nemanja Nikolić

Dušica Jakovljević nedeljama je vozila džip sa ispod kog se, navodno, nalazila bomba. Počinioci nisu stigli da aktiviraju eksploziv, koji je, kako se pisalo, navnodno bio namenjen Dušičinom tadašnjem dečku. Naprava je posle nekoliko sedmica postao nestabilna i eksplodirala je u Ulici Ljutice Bogdana u Beogradu.

- Nadležni organi su došli do stravičnog otkrića da je Jakovljevićeva sa svojom maloletnom decom mogla svakog časa da bude dignuta u vazduh. Bomba je duže vreme bila u džipu, moguće čak i nekoliko sedmica. Pretpostavlja se da su za sada nepoznati počinioci čekali da se Dušicin dečko vrati u Srbiju, pa da aktiviraju čak kilogram eksploziva. Za sve to vreme voditeljka je vozila automobil i u njemu svoju decu, ali i porodicu i prijatelje, ne sluteći da su svakog trenutka na korak od smrti - otkrio je tada izvor Informera.

Producentska kuća i studio "FM play", čiji su vlasnici su Filip Miletić i Miloš Roganović, takođe se našla na meti napada, a povređenih, na sreću, nije bilo. Kako su tada kazali medijima, materijalna šteta bila je ogromna, a hitmejkeri osiguranje nisu imali.

Bonus video:

00:35

JELENA TINSKA ZA KURIR TV PRIČALA O RIGOROZNOJ DANAŠNJICI: Reći ću nešto što se mnogima neće dopasti!

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.