OVAJ ČOVEK JE ZBOG GIDRE HTEO DA NAPUSTI ŽIKINU DINASTIJU: Detalji iz KULTNOG serijala KONAČNO isplivali
Žikina dinastija, Foto: Printscreen/youtube/ Bo Arsen

zanimljivost

OVAJ ČOVEK JE ZBOG GIDRE HTEO DA NAPUSTI ŽIKINU DINASTIJU: Detalji iz KULTNOG serijala KONAČNO isplivali

Marko Todorović i Dragomir Bojanić Gidra obeležili su kultno ostvarenje "Žikina dinastija", a otkriven je i detalj sa snimanja za koji javnost nije znala.

Objavljeno: 17:57h

Jedan od omiljenih ostvarenja domaće kinematografije je svakako "Žikina dinastija" koju publika i danas rado gleda. Dogodovštinama Žike i Milana se mnogi smeju kao da film gledaju prvi put, a i o ostalim likovima se i dalje priča.

Nedavno smo otkrili kako sada izgleda čuveni Boba (Vladimir Petrović), a malo ko je znao u kakvim su odnosima zapravo bili glavni junaci Dragomir Bojanić Gidra i Marko Todorović. Todorović, svima poznat kao prijatelj Milan, umro je 29. avgusta 2000. godine, a njegova uloga u Žikinoj dinastiji obeležila mu je karijeru.

Gidra i Marko su bili u odličnim odnosima kako na snimanju, tako i privatno. Ipak, jedna mala trzavica obeležila je i ovaj odnos. Gidra je u to vreme imao dosta posla, pa se čekao njegov slobodan termin, kako bi se nastavilo snimanje. Todorović nije želeo više da čeka i izrazio je želju da napusti snimanje.

Žikina dinastija
Žikina dinastijafoto: prentscreen/youtube/Jugoslavija®

Ipak, producenti zajedno sa Gidrom, ubedili su ga da odustane.

"Gidra je te 1985. snimio sedam, osam filmova. Nije znao gde će pre, jer je igrao i neke predstave u pozorištu", ispričao je tvorac kultnog ostvarenja, reditelj Zoran Čalić.

"Ranije sam planirao odmor i neću ga pomerati. Možete vi bez mene", citirao je Čavić reči Marka Todorovića.

"Njegova uloga je bila velika i nije dolazilo u obzir da snimamo bez Marka. Pokušao sam da ga odobrovoljim. Našli smo se nekoliko puta u kafani kako bih omekšao njegov stav. Na kraju smo snimili film koji je doživeo neverovatan uspeh kod publike. Gidra je znao za tu priču i često je podbadao Marka na snimanju. Inače, odlično su se slagali. Pripadali su različitim glumačkim stilovima, ali su na setu i van njega bili sjajna kombinacija", dodao je reditelj.

Žika i Milan
Žika i Milanfoto: Printskrin: Youtube/Dejan Brankovic

Iako je na kraju sve rešeno i Todorović nije odustao od uloge, Gidra se često šalio na taj račun.

"A hteo si da pobegneš", rekao mu je Gidra tom prilikom u šali.

Bonus video:

00:52

ŽIKINA DINASTIJA INSPIRISANA PEČENJEM?! Unuka tvorca legendarne komedije obelodanila u emisiji Pusti brigu NIKAKO NE PROPUSTITE

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.