PRED NJENOM LEPOTOM NACIJA JE OSTAJALA NEMA: O njoj je sanjao svaki MUŠKARAC, danas je DRUGA ŽENA
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/Delta Video

nekad i sad

PRED NJENOM LEPOTOM NACIJA JE OSTAJALA NEMA: O njoj je sanjao svaki MUŠKARAC, danas je DRUGA ŽENA

Ostala je upamćena po ulozi u filmu „Varljivo leto '68"

Objavljeno: 14:55h

Glumica Dragana Varagić najpoznatija je po ulozi Jagodinke Simonović u filmu „Varljivo leto '68", a odmah nakon premijere sada već kultnog ostvarenja ona je postala san brojnih muškaraca širom Jugoslavije.

Ulogu je snimila sa tada mladim Slavkom Štimcem, koji je nekoliko puta ponovio da mu je žao što su ljudi iz celog filma upamtili scenu u kojoj koleginici masira grudi.

Dragana je u vreme snimanja filma imala 27 godina, a nekoliko godina kasnije otišla je iz Srbije u Kanadu.

Glumica Dragana Varagić najpoznatija je po ulozi Jagodinke Simonović u filmu „Varljivo leto '68'
Glumica Dragana Varagić najpoznatija je po ulozi Jagodinke Simonović u filmu „Varljivo leto '68"foto: prentscreen/youtube/Filmski Almanah

"U Kanadi sam radila kao glumica, ali sam posle magistarskih počela i da režiram, produciram i predajem na fakultetu. Neke pozorišne kritike koje sam dobila u Torontu, puno su bolje od kritika koje sam dobila u Beogradu. Ponosna sam na puno stvari koje sam tamo napravila. Samo četiri nedelje nakon dolaska u Kanadu dobila sam prvu ulogu", rekla je svojevremeno Dragana.

Inače, prvu ulogu je dobila na trećoj godini Akademije. Igrala je Milicu, devojku Svetozara Markovića u istoimenoj seriji u kojoj joj je partner bio Lazar Ristovski, a kako je jednom prilikom izjavila, bilo je dragoceno iskustvo sarađivati sa režiserom Edom Galićem.

Svojom lepotom i talentom opčinila je sve
Svojom lepotom i talentom opčinila je svefoto: prentscreen/youtube/Filmski Almanah

I ostali reditelji su prepoznali njen talenat pa su uloge dolazile jedna za drugom čak i pre nego što je dobila diplomu FDU-a. Na četvrtoj godini fakulteta igrala je Natašu Rostovu u predstavi „Rat i mir“ baziranoj na istoimenom romanu Lava Tolstoja.

Ta uloga donela joj je stalni angažman u Narodnom pozorištu gde je do početka devedesetih godina 20. veka igrala Ledi Anu, Elizabetu Proktor, Katarinu Logomirski, te brojne velike uloge.

Rečenica koju je izgovorio Bata Stojković: "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi" odavno je postala kultna, a ovako je ona to jednom prilikom komentarisala:

"Ne zovu me i ne viču mi više na ulici Jagodinka (smeh). Na tu ulogu danas gledam s osmehom. Dobila sam priliku da biram i njen akcenat i pesme koje će pevušiti. Mlada pekarka mi je draga jer simpatična, nežna i komična."

"Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala", dodala je glumica.

Dragana Varagić
foto: Marina Lopičić

Za Štimca je rekla da je veliki glumac i odličan drug, te da je s njim bilo lako snimati.

Inače, ona je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti,a specijalizirala Šekspira na Šekspirovom institutu u Sratfordu u Engleskoj i magistrirala dramu na Torontskom univerzitetu.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.