DA LI JE MOGUĆE DA ANA NIKOLIĆ IMA OVOLIKO GODINA? Nećete pogoditi NIKADA, baš ćete se IZNENADITI
Ana Nikolić, Foto: ATA IMAGES

JEDINA ISTINA

DA LI JE MOGUĆE DA ANA NIKOLIĆ IMA OVOLIKO GODINA? Nećete pogoditi NIKADA, baš ćete se IZNENADITI

Tokom skoro dve decenije duge muzičke karijere Ana je objavila pet studijskih albuma i na desetine singlova.

Objavljeno: 13:32h

Ana Nikolić je srpska pop pevačica i tekstopisac. Rođena je 27. septembra 1978. godine u Jagodini. Iz braka sa muzičarom Stefanom Đurićem Rastom ima ćerku Taru.

Tokom skoro dve decenije duge muzičke karijere Ana je objavila pet studijskih albuma i na desetine singlova. Nekoliko puta je ostvarivala zapažene rezultate na „Beoviziji“, a dobitnica je i nekoliko muzičkih nagrada.

Detinjstvo, obrazovanje i muzički počeci Ana Nikolić je rođena 1978. godine u Jagodini. Odrasla je sa majkom Miljanom i bratom Markom, a otac joj je preminuo kada je bila devojčica. Ana je detinjstvo provela u Paraćinu, gde je završila jezičku gimnaziju.

Zatim se preselila u Beograd i upisala je Višu politehničku školu, smer dizajn, dok je na Muzičkoj akademiji u Berlinu usavršavala je ples.

Dobro govori grčki jezik jer je nekoliko godina tamo živela.

Karijera Ana Nikolić se 2003. godine na „Beoviziji“ publici predstavila pesmom „Januar“ koja je ubrzo postala veliki hit. Osvojila je nagradu za najbolji debitantski nastup.

Snimila je istoimeni album na kome su se, osim naslovne, izdvojile numere „Hoću da te gledam“, „Vatra“, „Ptica skitnica“, „Atina“ i „Moj klub“. Sarađivala je sa Marinom Tucaković i Aleksandrem Milićem Milijem.

Iste godine je osvojila nagradu „Oskar popularnosti“ za pop pevačicu godine, hit godine i album godine, a 2004. godine je proglašena za otkriće godine.

Posle uspeha koji je postigla, Ana je napravila pauzu i vratila se u velikom stilu nastupivši na „Beoviziji“ 2006. godine. Izvela je numeru „Romale romali“, koja joj je donela četvrto mesto. Produkcijske kuće „City records“ i „Miligram Music“ su 2007. godine objavile njen drugi CD pod nazivom „Devojka od čokolade“. Osim ove pesme, zapažene su bile i „Plakaćete za mnom oboje“, „Klovn“ i „Ipak se okreće“. Pevačica je održala prvu turneju u karijeri pod nazivom „Čokolada“.

„City Records“ je 2008. godine objavila CD s Aninim najvećim hitovima uz dodatak dve nove pesme – „Šizofrenija“ i „Ekstaza“. Naredne godine se po treći put takmičila na „Beoviziji“ sa numerom „Bili smo najlepši“. Došlo je do greške u brojanju glasova zbog čega je pevačici prvo rečeno da nije prošla dalje. Ona je bila uvređena, pa nije pevala u finalu.

Njen treći album se u prodaji pojavio 2010. godine pod nazivom „Mafia Caffé“, a postigao je do tada najveći komercijalni uspeh. Pored naslovne pesme, tj. dueta „Mafia caffe“ sa Ognjenom Amidžićem, publika je odlično prihvatila i numere „Mišo moj“, „Džukelo“ i „Zla barbika“.

Privatni život

Neki od muškaraca sa kojima je Ana dovođena u vezu su Miša Radulović (Miša Banana) za koga je rekla da je ljubav njenog života, švajcarski biznismen Dalibor Matić i Matija Ćorković, privrednik iz Berlina.

Vezu sa crnogorskim građevinskim investitorom i arhitektom Draganom Tomovićem koji je od nje stariji deset godina započela je 2010. godine. Verili su se, ali su 2012. godine raskinuli.

Takođe je bila sa Slavenom Kantarom, jednim od direktora srpskog zastupništva kanadske firme „Midlend resurs Holding“.

U avgustu 2013. godine pevačicu je napala podgoričanka Manda Popović, devojka albanskog biznismena Ćazima Osmanija, jer su se pojavili natpisi da su zajedno. Takođe su objavljene SMS poruke koje je Ana slala Ćazimu, a koje to potvrđuju.

Ana je 2014. godine bila u vezi sa bivšim rukometašem Vladimirom Mandićem.

Pevačica se 28. jula 2016. godine tajno venčala sa muzičarom Stefana Đurića Rastu sa kojim je sarađivala na albumu „Labilna“. U avgustu 2017. godine su dobili ćerku kojoj su dali ime Tara. Samo nekoliko meseci nakon toga Ana i Rasta su odlučili da se razvedu, ali pevačica nije o tome želela da govori u javnosti.

Ana Nikolić ima 45. godina.

Bonus video:

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso/Biografija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.