ŽENA SA FOTKE JE DANAS POŠTOVANA GLUMICA KOJU SRBIJA OBOŽAVA: Isplivala njena CELA BIOGRAFIJA, tu je PRAVA ISTINA
Danica Maksimović, Foto: Instagram/printscreen/danicamaksimovic

zanimljivo

ŽENA SA FOTKE JE DANAS POŠTOVANA GLUMICA KOJU SRBIJA OBOŽAVA: Isplivala njena CELA BIOGRAFIJA, tu je PRAVA ISTINA

Prvu ulogu na filmu odigrala je 1980. u filmu Hajduk

Objavljeno: 18:20h

Danica Maksimović je jedna od najpopularnijih i najvoljenijih srpskih glumica. Uporedo sa ulogama koje je ostvarila u pozorištu, na filmu i televiziji, publika je volela i da sluša i čita njene intervjue, ali i zaviri na njene društvene mreže kako bi videla "kako izgleda u sedmoj deceniji".

Danica se, prema rečima mnogih, "ništa nije promenila" od kako je zaigrala u filmu pored Lepe Brene "Hajde da se volimo", koji, kako je rekla jednom prilikom "nije ni htela da snimi", što neretko i dokazuje slikama i snimcima s plaže ili pored bazena.

Danica je rođena u Reljincima, a sa nepunih godinu dana sa roditeljima se preselila u Aranđelovac, gde je odrasla, završila osnovnu školu, a potom i srednju školu
Danica je rođena u Reljincima, a sa nepunih godinu dana sa roditeljima se preselila u Aranđelovac, gde je odrasla, završila osnovnu školu, a potom i srednju školufoto: Marina Lopičić

Danica je rođena u Reljincima, a sa nepunih godinu dana sa roditeljima se preselila u Aranđelovac, gde je odrasla, završila osnovnu školu, a potom i srednju školu. Dugo godina se bavila i folklorom i baletom, a u 19. se preselila u Beograd gde je upisala Fakultet dramskih umetnosi.

Prvu ulogu na filmu odigrala je 1980. u filmu Hajduk. Uz Tanju Bošković, Milenka Pavlova i Radeta Marjanovića, dugo je bila nosilac pozorišnog repertoara Pozorišta na Terazijama.

Dobitnica je Sterijine nagrade za ulogu u predstavi "Lukrecija iliti ždero". Najmlađa publika Maksimovićevu pamti po ulozi vile Ravijojle u kratkometražnoj dečjoj televizijskoj seriji "Vukov ćošak" iz 1986. godine, kao i po ulozi teta Lije, kojoj je pozajmila glas, u serijalu "Laku noć deco".

Bonus video:

00:35

STEFAN KARIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.