GOVORILO SE DA JE ON NAJVEĆI ZAVODNIK JUGOSLOVENSKE ESTRADE: Danas je DRUGI ČOVEK, evo kako sada IZGLEDA
Pevač, Foto: Print Screen Youtube/Studio MMI Kemal Malovcic i Juzni Vetar

južni vetar

GOVORILO SE DA JE ON NAJVEĆI ZAVODNIK JUGOSLOVENSKE ESTRADE: Danas je DRUGI ČOVEK, evo kako sada IZGLEDA

Godinama je deo estrade

Objavljeno:

U godinama kad je prodavao milione ploča stekao je i imidž najvećeg ženskaroša među narodnjacima, i to u veoma jakoj konkurenciji.

Sa popularnošću su, u njegovom slučaju, dolazile i žene. O njegovim ljubavima mnogo se pisalo, a on priznaje da ih je bilo mnogo. Prvi put se oženio 70-ih godina, a prvo dete, ćerku Editu dobio je 1978. godine.

Ipak, sa prvom suprugom se razveo. Sličan scenario desio se i sa drugom suprugom, a treću sreću je pronašao pored Fadile Malovčić s kojom ima troje dece, sinove Dženana, Kenana i Adina.

Kemal Malovčić je rođen 6. maja 1946. u selu Okreč kod Sanskog Mosta. Niko od Kemalovih predaka se nije bavio muzikom, a ovaj svestrani Krajišnik se rano latio harmonike i mikrofona.

- Privedem devojku, a pročuje se da sam se oženio. Hodam sa curom, a narod kaže oženio se Kemo. Pevam najžešće orijentale, a neki novinari iz Beograda kažu da sam studirao veronauku u Bagdadu. Kakva crna nauka, u mladosti nisam imao da odem ni do mog rodnog grada. Babo rudar, a nas osmoro dece.

- Hvala Bogu i narodu što uz pesmu trajem više od pola veka. Godinama živim u Beču, ali mi nekako najlepše kad dođem u moju rodnu kuću. Malo sam je obnovio, a i čelnici opštine me se setiše pa mi dodeliše Plaketu počasnog građanina Sanskog Mosta za nesebičam doprinos afirmaciji kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

Od 1969. do 1984. godine, pre ulaska u "Južni vetar", snimio je 15 singlova i tri albuma sa 55 pesama, uglavnom prelepih sentiša i zavičajki u šumadiskom ruhu: "Nevernice moja", "Sana", "Suzana ljubavi", "Jedna noć neverstva", "Ti ne plači stara majko", "Sine, sine", "Senada, Senada", "Rastanak, rastanak", "Pit'o sam je bi li se udala", "Čuvaj draga našu ćerku", "Stiglo pismo od rođenog brata", "U trenutku pravom sudbina te posla", "Lijep je život ko zna da ga živi", "Još na klupi srca stoje", "Hiljadu poljubaca šaljem ti draga", "Čobanice lepotice", "Gde si sada leptirice moja", "Ako možeš preboli me", "Sve dok živim ja ću te pamtiti", "U mom srcu nađi svoje mesto", "Doviđenja, ja nemama strpljenja", "Voli me, voli", "Nije meni što se društvo ženi", "Sedi, tu je mesto tvoje", "Moje su oči dve krupne suze", "Ne može to tako", "Došao sam mnogo kasno"...

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.