ONA JE ŽENA U KOJU JE CELA JUGA BILA ZALJUBLJENA, OČARAVALA JE: Njenu SMRT mnogi još uvek nisu NISU PREBOLELI
Glumica, Foto: Instagram printscreen/estradnimuzickivremeplov

diva

ONA JE ŽENA U KOJU JE CELA JUGA BILA ZALJUBLJENA, OČARAVALA JE: Njenu SMRT mnogi još uvek nisu NISU PREBOLELI

Važila je za jednu od najistaknutijih glumica

Objavljeno: 08:23h

Bila je poznata jugoslavenska glumica koja se kasnije preselila u SAD.

Glumila je u mnogobrojnim jugoslovenskim filmovima i serijama. U Sjedinjenim Američkim Državama bila je poznata po ulozi ambasadora Delen (Delenn) u naučnofantastičnoj televizijskoj seriji Babilon 5 (Babylon 5) i Danijel Ruso (Danielle Rousseau) u seriji Izgubljeni (Lost).

Rođena je u Zagrebu 7. 9. 1955. godine od majke Židovke i oca hrvatsko-slovenskog podrijetla. Nekadašnja je članica Hrvatskog narodnog kazališta igrala u mnogim filmovima.

Reč je o Miri Furlan.

Jedan od njih je bio i Otac na službenom putu (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu. Osamdesetih godina kratko je nastupala za rok grupu La Cinema.

Krajem 1991. godine Mira i njen suprug Goran Gajić emigrirali su u Ameriku kako bi izbegli političke pritiske i etničke tenzije koji su ih pratili zbog krize u kojoj se nalazila SFR Jugoslavija. Godine 2002. Mira se vratila u Hrvatsku posle jedanaest godina i odigrala glavnu ulogu u predstavi Rade Šerbedžije.

U Los Anđelesu, Mira je snimila i muzički album pod naslovom Songs From Movies That Have Never Been Made. Igrala je Danijelu Ruso (Danielle Rousseau) u ABC-ovoj televizijskoj seriji Izgubljeni (Lost). Mirin suprug je filmski režiser koji je, između ostalog, režirao Sofoklovu Antigonu i jednu epizodu Babilona 5. Povremeno je pisala kolumnu za splitski magazin Feral Tribune.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso/Vikipedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.