ŽIVOT ČUVENE MIRE FURLAN SADA JE PRED VAMA: Ove DETALJE iz njene BIOGRAFIJE niste ZNALI
Mira Furlan, Foto: Profimedia

sećanje

ŽIVOT ČUVENE MIRE FURLAN SADA JE PRED VAMA: Ove DETALJE iz njene BIOGRAFIJE niste ZNALI

Bila je jedna od najboljih glumica na našim prostorima

Objavljeno: 20:25h

Mira Furlan rođena je u Zagrebu 7. 9. 1955. godine, bila je poznata jugoslavenska glumica koja se kasnije preselila u SAD.

Glumila je u mnogobrojnim jugoslovenskim filmovima i serijama. U Sjedinjenim Američkim Državama bila je poznata po ulozi ambasadora Delen (Delenn) u naučnofantastičnoj televizijskoj seriji Babilon 5 (Babylon 5) i Danijel Ruso (Danielle Rousseau) u seriji Izgubljeni (Lost).

Mira je rođena u Zagrebu 7. 9. 1955. od majke Židovke i oca hrvatsko-slovenskog podrijetla. Nekadašnja je članica Hrvatskog narodnog kazališta igrala u mnogim filmovima.

Jedan od njih je bio i Otac na službenom putu (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalu. Osamdesetih godina kratko je nastupala za rok grupu La Cinema.

Krajem 1991. godine Mira i njen suprug Goran Gajić emigrirali su u Ameriku kako bi izbegli političke pritiske i etničke tenzije koji su ih pratili zbog krize u kojoj se nalazila SFR Jugoslavija. Godine 2002. Mira se vratila u Hrvatsku posle jedanaest godina i odigrala glavnu ulogu u predstavi Rade Šerbedžije.

U Los Anđelesu, Mira je snimila i muzički album pod naslovom Songs From Movies That Have Never Been Made. Nedavno je igrala Danijelu Ruso (Danielle Rousseau) u ABC-ovoj televizijskoj seriji Izgubljeni (Lost). Mirin suprug je filmski režiser koji je, između ostalog, režirao Sofoklovu Antigonu i jednu epizodu Babilona 5. Povremeno je pisala kolumnu za splitski magazin Feral Tribune.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Vikipedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.