MAJKU JOJ ZAKLALI NA KOSOVU, BRATA UBILI: Ispovest SRPSKE pevačice LEDI KRV U ŽILAMA
Mira Kosovka, Foto: Printskrin/Youtube/Mira Kosovka

užasno

MAJKU JOJ ZAKLALI NA KOSOVU, BRATA UBILI: Ispovest SRPSKE pevačice LEDI KRV U ŽILAMA

Mira Kosovka svojevremeno je otvorila dušu o strašnoj sudbini koju je doživela kada su joj majka i brat ubijeni na Kosovu i Metohiji.

Objavljeno: 14:57h

Osamdesetih godina pevačica Mirjana Petričević poznatija kao Mira Kosovka, bila je zvezda Jugoslavije koju su svi voleli. Plenila je kako neverovatnim glasom, tako i zavidnim stasom, a onda se desila prva tragedija.

U ratu a Kosovu i Metohiji 1999. godine albanski ekstremisti su joj ubili majku, nakon čega je otišla je u Australiju. Zbog finansijskih problema koji su zadesili nju i članove njene porodice morala je da peva za male pare.

"Majku su mi ubili, svirepo, na takav način da njeno telo nikada nije pronađeno. Ona nestaje 1999. godine. Ne znam više gde da je tražim, sve sam pokušavala. Samo želim da sahranim svoju majku, kao da tražim mnogo. Dok sam živa, neću odustati, nosila sam svuda papire, ali nastaviću potragu", kazala je pevačica.

Mira Kosovka
Mira Kosovkafoto: RTV Pink printscreen

U svojoj ispovesti otkrila je strašnu istinu o tragedijama koje su je snalazili tokom života, a posebno se osvrnula na smrt svog brata Milana, za koju kaže da je najteže podnela:

"Mog Milana su dole na Kosovu i Metohiji, posebno u Đakovici, svi znali kao predivnog čoveka. Prva tragedija u mom životu vezana je za njega. On je ubijen 1981, njega je Udba ubila. Nije voleo te promene zastave, naseljavanje, davanje tolikog prava Albancima. Prvo mu je zastava smetala, sklanjao ju je. Kada je prolazio Tito kroz Đakovicu, mog Milana zatvaraju. Malo pomalo, iskoristili su to vreme koje je vladalo. Tada su mogli da smaknu ko god da im smeta i zdravo, đaci. Njega i Vučurovića je navodno zgazila 'lada', a tenku da su se namestili, ne bi izgledali tako. Njegovu smrt sam jako teško podnela, posle nje sam sazrela brzo. Milan nije imao ni oči ni nos ni usta, trebalo mi je deset godina da pokušam da zaboravim kakvog sam ga videla tad, ali džabe, nikada nisam uspela da zaboravim taj prizor. Gde sam i rekla da mi otvore taj kovčeg, to je bio šok, on je imao 33 godine kada su ga ubili."

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.