BITNE I VAŽNE PROMENE: Evo kako će se EMITOVATI EVROVIZIJA
Evrovizija, Foto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

javno je

BITNE I VAŽNE PROMENE: Evo kako će se EMITOVATI EVROVIZIJA

Podsetimo, ovih 10 zemalja su već obezbedile mesto u finalu: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška

Objavljeno: 14:02h

Jedno od najpoznatijih muzičkih takmičenja, ako ne i najpoznatije, na svetu, Evrovizija, održava se ove godine u Liverpulu.

Sve detalje sa večerašnjeg polufinala možete da pratite na portalu Espreso.rs gde iz minuta u minut donosimo nove informacije sa muzičkog događaja.

RTS je, do ove godine, Evroviziju prenosio na kanalu RTS 1, ali nakon tragičnih događaja koji su se desili u našoj zemlji, Radio televizija Srbije promenila je odluku o emitovanju pomenutog takmičenja.

1 / 4 Foto: RTS printscreen

Radio televizija Srbije obavestila je gledaoce, da će, isključivo zbog unapred potpisanih ugovornih obaveza sa EBU - Evropskom radiodifuznom unijom, u utorak 9. maja i četvrtak 11.maja od 21 čas, na RTS 3 prenositi prvo i drugo polufinale takmičenja za "Pesmu Evrovizije".

Delegacija Srbije u Liverpulu deli žalost sa porodicama tragično nastradalih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u okolini Mladenovca i Smedereva, kao i sa svim građanima naše zemlje.

Srbiju predstavlja Luk Blek sa pesmom "Samo mi se spava", a nakon večerašnjeg polufinala, izvlačice se kojim redosledom nastupaju takmičari u finalu.

1 / 6 Foto: ap photo martin meissner

Podsetimo, ovih 10 zemalja su već obezbedile mesto u finalu: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška.

Pet zemalja osnivača popularnog takmičenja svake godine se direktno plasira u finale. Nemačka, Francuska, Italija, Španija i Velika Britanija, a budući da je Ukrajina bila prošlogodišnji pobednik, ona će se ovim zemljama takođe pridružiti u finalu.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.