JUGOSLOVENI SU OVOG GLUMCA UZDIZALI DO NEBESA: Danas je NEPREPOZNATLJIV, ovako izgleda posle toliko godina
Glumac, Foto: prentscreen/youtube/ RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal

da li ga se sećate?

JUGOSLOVENI SU OVOG GLUMCA UZDIZALI DO NEBESA: Danas je NEPREPOZNATLJIV, ovako izgleda posle toliko godina

Prve velike uloge ostvario je u partizanskim filmovima

Objavljeno:

Dušan Vojnović je krajem sedamdestih i početkom osamdesetih godina prošlog veka bio jedan od najpopularnijih mladih glumaca bivše Jugolsavije. Tih godina je mladi beogradski šmeker bio san mnogih devojaka, a svojim ulogama osvajao srca publike širom Juge.

Prve velike uloge ostvario je u partizanskim filmovima, a i kasnije je bio čest akter u filmovima ovog žanra.

Dušan Vojnović kao Aleksa u filmu “Dvoboj za južnu prugu i slikar Peđa iz filma “Šesta brzina”.

Dušan Vojnović je krajem sedamdestih i početkom osamdesetih godina prošlog veka bio jedan od najpopularnijih mladih glumaca bivše Jugolsavije
Dušan Vojnović je krajem sedamdestih i početkom osamdesetih godina prošlog veka bio jedan od najpopularnijih mladih glumaca bivše Jugolsavijefoto: prentscreen/youtube/ RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal

"Užička republika", "Dvoboj za južnu prugu", "Drugarčine", "Šesta brzina", "Treća sreća", samo su neki od filmova u kojima je Vojnović igrao.

Međutim, nakon filma "Treća sreća" snimljenog 1995. godine usledila je pauza i to neočekivano duga pauza. Dugo su se ljubiteji filma pitali gde je nestao, a onda nas je Dušan sve iznendadio svojim povratkom u seriji “Crna svadba”.

Mnogi ga nisu prepoznali, s obzirom na to da danas ima 72 godine i da ga dugo nije bilo, ali iskusnom oku fimofila nije mogao da promakne. Čak je na Instagramu osnovana i stranica posvećena njemu.

Dugo su se ljubiteji filma pitali gde je nestao, a onda nas je Dušan sve iznenadio svojim povratkom u seriji “Crna svadba”.
Dugo su se ljubiteji filma pitali gde je nestao, a onda nas je Dušan sve iznenadio svojim povratkom u seriji “Crna svadba”.foto: prentscreen/youtube/RTS

Vojnović se pojavio kao Sekulović, šef inspektora Petra koga igra Uliks Fehmiju,.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Filmske lokacije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.