OVE ŽENE SVOJ NOVAC KORISTE KAKO BI POMOGLE UGROŽENIMA: Jedan GEST posebno će BITI UPAMĆEN
Pevačica, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

humano

OVE ŽENE SVOJ NOVAC KORISTE KAKO BI POMOGLE UGROŽENIMA: Jedan GEST posebno će BITI UPAMĆEN

Mnoge javne ličnosti rado pomažu ljudima širom zemlje

Objavljeno: 13:36h

Mnoge ličnosti sa domaće javne scene često učestvuju u humanitarni akcijama i u više navrata su pomagali najugroženijima i svima onima koji je potrebna pomoć.

Oni su putem humanitarnih koncerata, organizacija, udruženja i donacija u vidu novca, pomagali onima koji je pomoć bila najpotrebnija.

Pevačica Seka Aleksić humanitarnim radom se bavi tokom čitave svoje karijere, a 2008. godine osnovala je i svoj humanitarni fond "Deci s ljubavlju", koji je namenjen deci bez roditeljskog staranja. Seka je ambasador fondacije "Budi human". Ona je do sada podržala mnogobrojne humanitarne akcije i održala mnogo humanitarnih koncerata.

Folk zvezda Dragana Mirković tokom svoje karijere održala je ogroman broj humanitarnih koncerata. Ona je u organizaciji osoba sa invaliditetom Potencijal, fonda princeze Katarine Karađorđević, RTS-a i u koorganizaciji akcije Veliko srce, pomogla osobama sa invaliditetom. Tom prilikom je prikupljeno čak dva miliona i 400.000 dinara.

Pevačica Ana Nikolić organizovala je 2015. godine humanitarnu reviju na kojoj je predstavila kreacije čiji je prihod od prodaje prosleđen u humanitarne svrhe. Pevačica je i za vreme katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju 2014. pomagala ugrožene u rodnom Paraćinu.

Pevačica Nataša Bekvalac učestvovala je u brojnim humanitarnim akcijama. Naime, ona je podržala akciju povodom Svetskog dana borbe protiv side, a ativno je pomagala i ugrožene ljude, tokom katastrofe koja je zadesila Srbiju, ali i čitav region. Nakon nekoliko isporuka hrane i odeće, novčane pomoći i učestvovanja u humanitarnoj akciji Moje srce kuca za Srbiju, pevačica je dostavila još dva kombija pomoći.

Pop zvezda Jelena Karleuša veliki je humanista, nebrojeno puta je uplaćivala pomoć najgroženiji, a poznat je i njen gest iz 2014. kada je uplatila 2.500 dolara, što je nešto više od 222.000 dinara za obolele od ALS (Amiotrofična lateralna skleroza).

- Nisam uplatila donaciju zbog pomodarstva, već zato što se trudim da u svakoj humanitarnoj akciji pomognem koliko mogu - rekla je tada Jelena za Telegraf.

Karleuša je donirala i 150.000 dinara za spasavanje krave Slavice, a sve kako ne bi završila u klanici.

Bonus video:

00:51

BARBARA BOBAK SE OGLASILA ZA ESPRESO NAKON AFERE SA OŽENJENIM ČOVEKOM: Pevačica sve priznala

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.