INTERVJU JOVANE TIPŠIN ZA ESPRESO: Pevačica progovorila o PORODICI, javno se zahvalila Jeleni Karleuši na OVOME
Jovana Tipšin, Foto: Privatna arhiva

USKRŠNJI SPECIJAL

INTERVJU JOVANE TIPŠIN ZA ESPRESO: Pevačica progovorila o PORODICI, javno se zahvalila Jeleni Karleuši na OVOME

Gošća našeg uskršnjeg specijala bila je pevačica Jovana Tipšin

Objavljeno:
Maša Ćorić

90-tih godina stekla je popularnost i brzo se svrstala u red najtraženijih pevačica na estradi. O privatnom životu ne priča mnogo, a u javnosti se pojavljuje samo kada za to ima povoda.

Ne postoji osoba koja ne zna bar jedan hit Jovane Tipšin, pesme "Ne zaboravi me" i "U tvome telefonu" se godinama vrte na radio stanicama a njene kolege ih rado izvode na svojim nastupima.

Od malena je okrenuta veri i Bogu, za naš portal otkrila je kako provodi najradosniji hrišćanski praznik i podelila atmosferu iz njenog doma:

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Kako se u Vašem domu obeležava Uskrs?

- Radujem se svim hrišćanskim praznicima. Vaskrs proslavljam sa svojom mnogočlanom porodicom uz bogatu trpezu. Svako od nas spremi svoj specijalitet i donese farbana jaja. Atmosfera tog praznika je za mene od neprocenljive vrednosti. Vodim računa o svom duhovnom životu, a sa izazovima koje svi imamo borim se istrajnom molitvom i postom.

Dolazite iz velike porodice, koje uspomene su Vam ostale u sećanju i kako pamtite praznike u detinjstvu?

- Pamtim Vaskrs kao praznik topline, ljubavi, radosti koje sam delila sa svojim sestrama i mamom dok smo se pripremale za farbanje jaja i spremanje hrane. Postili smo kao i većina naše generacije na Veliki petak i radovali tom najradosnijem hriscanskom prazniku.

Da li ste Vi u Vašem domu zaduženi za neizostavnu tradiciju, farbanje jaja... ili ipak imate pomoć?

- Sada ja sa sestrama farbam jaja.Ranije je to obavljala naša majka, mi smo joj pomagale. Odlazak na pričešće i Sv Liturgiju je takođe deo lepote i uzvišenosti Vaskrsnjeg praznika.

Privatno ste jako povučeni i pobožni, međutim u Vašim pesmama provlače se provokativni tekstovi koji govore i o nemoralu. Kako Vi gledate na to?

- Veliki sam profesionalac. Imam karijeru dugu 30 godina. Ponosna sam na svoju pesmu iz 2021. godine “Isuse Hriste spasitelju sveta” jer sam je dušom svojom otpevala. Sa druge strane ja sam i talentovana umetnica i kao odlični glumci, “odglumim” ulogu i idem dalje, ja svojim a moje pesme, svojim životom.

Pesma “Senke” danas je popularnija nego u trenutku kada je izašla… mnogi pevači snimili su kavere za istu, kao i za druge Vaše numere. Kako se desi ta magija koja je postala trend u poslednje vreme, da stare pesme ponovo pronadju put do publike?

- Mlade generacije obožavaju moje pesme i to me baš raduje. Pesme imaju svoju publiku i vreme kada se najviše dopadaju publici. Tako je sa pesmom Senke, gde god se pojavim čujem je i traži publika na bis da je odpevam. Da ne pominjem u Tvom telefonu i Ne zaboravi me.

Jovana Tipšin o pesmama
Jovana Tipšin o pesmamafoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Svojevremeno Vas je pop diva Jelena Karleuša hvalila da imate odličan stil. Da li Vam neko pomaže kada je moda u pitanju ili ste sami svoj majstor?

- Oduvek sam volela da se lepo obučem.Pratim modne trendove, ali se potpuno drugačije oblačim privatno i za javni nastup. Važno mi je da se u garderobi koju nosim osecam udobno i sebi lepo. Dobiti pohvale od koleginice Jelene, modnog stručnjaka, i žene od stila za mene je divan kompliment.

Bonus video:

00:14

Skinula se Jovana Tipšin u kupaći

(Espreso/Maša Ćorić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.