"BOG ME JE ČUVAO OD ISKUŠENJA!" Folk pevačica SPAS našla u VERI, a za Espreso otkrila da li na ESTRADI ima VERNIKA
Jovana, Foto: Privatna arhiva

divno!

"BOG ME JE ČUVAO OD ISKUŠENJA!" Folk pevačica SPAS našla u VERI, a za Espreso otkrila da li na ESTRADI ima VERNIKA

Pevačica je otkrila i kako provodi uskršnje praznike

Objavljeno: 17:43h

Pevačica Jovana Tipšin proglašena je za "otkriće godine" sa samo 18 godina, a sada je za Espreso otkrila da ju je samo Bog čuvao od raznih životnih iskušenja.

Jovana Tipšin
foto: Privatna arhiva

"Vera mi je mnogo pomogla u životu. Kad sam padala i kad mi je najteže bilo u životu, Bog mi je dao snage da ustanem i idem dalje. Bog je ljubav, a veru sam spoznala još u detinjstvu kao jako mala devojčica. Kroz život me je cuvao Bog od raznih iskušenja", rekla je Jovana za naš portal.

Pevačica je priznala da je neko ko mnogo vodi računa o tome da nekoga ne povredi, a kako je i sama priznala, svima je oprostila kada su bili loši prema njoj.

"Ja sam soba koja voli da čini dobro ljudima jer osećam tako veliku sreću u duši. Hvala Bogu, nikome ništa nisam loše u životu uradila. Uvek se pokajem i izvinim ako sam bila malo gruba u komunikaciji, ali jako, jako retko nekoga povredim kroz reči i opšte. Mnogo pazim šta ću kome kazati i odnosim se prema ljudima sa ljubaznošću i radošcu. Volim da širim ljubav i da živim u miru sama sa sobom i cistom savešcu. Ja praštam svima sve i loše što su mi uradili , svima istinski sve praštam jer hrišcanski je praštati. Uvek kažem "Bože oprosti im jer ne znaju šta rade". Gospod Isus Hristos je to rekao na krstu. Svi trebamo da praštamo", rekla je za Espreso pa otkrila kako pronalazi mir:

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

"Mir pronalazim u crkvi na Svetoj Liturgiji ,pricešcu, ispovešcu i molitvi. Isto tako i u prirodi, volim da šetam i da se zahvaljujem Bogu na svom izobilju koji nam je dao. Porodica mi je najvažnija u životu i ona je moj najveci stub i oslonac pogotovo za praznike volim kada smo zajedno. Vaskrs me veže za Gospoda Isusa Hrista i samo Vaskrsenje. Radujem se večnom životu i to da ću jednoga dana videti Boga, Gospoda Isusa Hrista, Presvetu Bogorodicu, sve svete i moju mamu i mog tatu."

Pevačica je otkrila i koliko poštuje tradicuju i običaje za Vaskrs.

"Farbam jaja, a najviše volim u crvenoj boji jer simboliše radost, mučeništvo i vaskrsenje i radujem se Vaskrsu. Sve radim kako me je mama naučila po pravoslavnom obicaju. Najvažnije mi je da u ponoć idem na Svetu Liturgiju i pričestim se, a u nedelju posle posta da proslavim sa mojom porodicom najveci hrišcanski praznik uz bogatu trpezu", izjavila je pevačica koja je poznata kao neko ko redovno posećuje crkve i manastire i otkrila koja je sledeća destinacija koju će obići:

"Ja često posećujem sveta mesta.Imamo prelepe manastire i u našoj zemlji Srbiji. Bila sam više puta na Eginu kod Svetog Nektarija. Često idem u hodocašce. Ako Bog da želja mi je da opet putujem na pokloničko putovanje u Izrael, to bi bilo po treći put. Sveta zemlja je božanstvena, mora čovek da doživi ,sve je sveto u njoj. Zamislite koračate zemljom kuda je hodao Gospod Isus Hristos, Bogorodica i svi sveti iz Novog Zaveta. Inače, ja sam dobila Gramatu, Pilgrim Certificate od jerusalimskog Patrijarha."

Jovana Tipšin
foto: Privatna arhiva

Jovana je otkrila i svoje mišljenje o tome da li našoj estradi nedostaje vera.

"To ja ne mogu da vam kažem, svi smo individue za sebe. Jedino što mogu da vam kažem je da znam dosta mojih kolega i koleginica koji su veliki vernici. Svi radimo kako osećamo u svojoj duši kao i svi ljudi na svetu".

Hristos Vaskrse! Radujte se, budite srećni i širite ljubav! Voli vas vaša Jovana Tipšin.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.