ČKALJINA DECA I DAN DANAS NOSE POSLEDICE ZBOG OČEVE ISKRENOSTI: "Hvala Srbijo, pustili ste me da GLOĐEM do koske"
Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Print Screen Youtube/Oktobar Film

niste znali

ČKALJINA DECA I DAN DANAS NOSE POSLEDICE ZBOG OČEVE ISKRENOSTI: "Hvala Srbijo, pustili ste me da GLOĐEM do koske"

Čkaljin sin napustio glumu, otkrio kako živi

Objavljeno: 10:22h

Legendardni Miodrag Petrović Čkalja ostao je upamćen po neverovatnom talentu i ostavrenjima u kojima je igrao. On je ostvario nezaboravne uloge u "Kamiondžijama", "Putu oko sveta", "Bog je umro uzalud", "Ljubav na seoski način", "Vruć vetar"...

Njegov sin, Čedomir Petrović se svojevremno bavio glumom i režijom, međutim kako ističe zbog očeve iskrenosti već dugi niz godinama nije više u tom poslu.

Čedomir Petrović za "Blic" kaže da ne gleda televiziju, ne gleda reprize, a svog oca, o kome piše i u svojoj knjizi "Bilo nekad jedno vreme kad su ljudi bili bolji", kaže:

- Bio je jako dobar otac. Trudio se, a ja sam se trudio da budem dobar sin. Nismo se sukobljavali nikada, jedino oko sporta, oko fudbala koji smo zajedno gledali. Nikada me nije udario, nikada nije psovao... Kada se sećam oca, više se setim nekih privatnih stvari koje publika ne zna. Ne setim se njegovih uloga i humora već kao oca privatno. Ja sam njegove serije gledao kao gledalac. On je bio potpuno normalan, jedino je njegova popularnost bila enormna...

Miodrag Petrović Čkalja
Miodrag Petrović Čkaljafoto: Print Screen Youtube/Oktobar Film

- Nije se on sviđao nekima koji treba da ga se sete. On se sviđao narodu. A ovima je govorio u lice istinu. Ne vole svi da čuju istinu. Zbog toga trpimo i moja ćerka i ja. Trpimo, niko nas ne zove u pozorište, na film, na televiziju... Sva vrata su nam zatvorena kao londonska banka. Neće da nas zovu. Moja Jovana je odlična glumica, igrala je Jugoslovenskom dramskom. Došli su novi mladi glumci, poluglumci-polutajkuni, tu su klanovi... Ali ponosan sam što je Čkalja bio takav - rekao je svojevremeno Čkaljin sin za "Blic".

Podsetimo, poslednje godine života Čkalja je proveo u Beogradu u vrlo teškim životnim uslovima, a kada je dobio nagradu za životno delo "Car Konstantin" održavao je govor koji se dugo prepričavao.

- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde. Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske - rekao je neutešni glumac 2002. godine na dodeli, samo godinu dana pred smrt.

Bonus video:

00:35

STEFAN KARIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.