ISPUNJENA I POSLEDNJA ŽELJA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: To je učinio naš LEGENDARNI GLUMAC, pevačev sin POTVRDIO SVE
Đorđe Balašević, Foto: Printscreen/youtube/AlJazeeraBalkans

svaka čast

ISPUNJENA I POSLEDNJA ŽELJA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: To je učinio naš LEGENDARNI GLUMAC, pevačev sin POTVRDIO SVE

Ćetko mi se uvek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov, i da to posle ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu

Objavljeno:

Legendarni kantautor Đorđe Balašević pre smrti imao je ideju da snimi film po svojoj pesmi "Čovek sa Mescom u očima" koju je objavio 1993. godine, a njegova želja je bila da glavnu ulogu u tom ostvarenju tumači Vojin Ćetković. Sada je Balaševićev sin Aleksa potvrdio da je želja njegovog oca ispunjena.

Prema pesmi Đorđa Balaševića snima se film pod nazivom "Megdan", a Vojin tumači glavnu ulogu kao što je to želeo kantautor. Ovu vest na svom Instagram nalogu podelio je Aleksa Balašević, sin novosadskog kantautora, koji je ujedno i producent filma.

- Vojin Ćetković je "Čovek sa Mesecom u očima". Đoletova želja, velika… I jedina očigledno ispravna odluka. Rekao mi je: "Znaš kako, nije svet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pesma je naša, ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pesmu odslušati, a kamoli ulogu izvesti.

1 / 3 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ćetko mi se uvek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov, i da to posle ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu. On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti preterani problem da proizvede i taj mesec. On je ogroman glumac ali pre svega je ono na šta ćeš veoma retko naletati, on je od onih ljudi sa kojima može čovek da sedne…- napisao je Aleksa ono o čemu je razgovarao sa svojim ocem dok je Đorđe bgio živ i nastavio:

- Uloga iz tatine pesme “Čovek sa Mesecom u očima”’ u filmu predstavlja ratnog veterana, trenutnog, borilačkog trenera koji jedino u sportu vidi 1% želje za životom. U pesmi, knjizi i tatinoj, istinitoj, priči on ima različita zanimanja.

Nije ovo samo filmska uloga već i most, most između svih gradova i država u regionu a i u svetu, most koji nosi poruku da je za normalnog čoveka svaki rat izgubljen... Od Vukovara do Hirošime, Bejruta... Nek barem na sekund umiri region a kamoli svet. Snimanje počelo u Srbiji, preko Slovenije završavamo u Moldaviji. Hvala svetskom reditelju i ko-producentu Todoru Čapkanovu na svemu- napisao je Aleksa Balašević.

Bonus video:

01:25

PANONSKI MORNAR NIŠTA MANJE NIJE NI ZASLUŽIO: Đorđe Balašević dobija muzej u Novom Sadu

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.