NJEGOVE GODINE MALO KO ZNA! Danas svi bruje o Lukasu, a ova INFORMACIJA će sve PATOSIRATI
Foto: Dragana Udovičić

ko bi rekao?

NJEGOVE GODINE MALO KO ZNA! Danas svi bruje o Lukasu, a ova INFORMACIJA će sve PATOSIRATI

Nakon što ga je voditelj Milan Milošević optužio da mu je pretio isplivale nove informacije

Objavljeno:

Poznati pevač je rođen kao Aleksandar Vuksanović u Beogradu, od oca Vuksana i majke Vidosave, gde je u naselju Karaburma završio osnovnu školu „Filip Višnjić“, a uporedo je pohađao i nižu Muzičku školu, a kasnije je završio i srednje muzičko obrazovanje.

Iako je u Beogradu upisao srednju građevinsku školu, Aca Lukas je od obrazovanja odustao u trećem razredu srednje škole, i kaže da uopšte ne žali zbog takve svoje odluke, te da se pak bavi muzikom koju i najviše voli, i da može od nje pristojno da živi, te da mu diplome i nisu potrebne.

Kao razlog što je napustio školu, Aca je naveo to što nije imao vremena da se posveti nastavi i da uči, jer je već sa 16 godina počeo da peva i nastupa, pa je imao puno izostanaka i zbog toga je on izabrao pesmu umesto da završi školu.

Detalji njegove biografije
Detalji njegove biografijefoto: Nemanja Nikolić

Aca je postao popularan devedesetih godina, kada je nastupao na prestoničkom splavu „Lukas“, na Novom Beogradu, a po čemu je i dobio nadimak, koji je preuzeo kao umetničko ime.

Manje je poznato da je pevač dugo nastupao i u tada poznatom klubu „Hogar“, koji se nalazio na Adi Ciganliji, gde je pevao kao zamena pevaču Milu Lojpuru, džez numere ali i ciganske pesme, sa Milanom Šćepovićem i Sašom Lunginovićem, te da ga je tada i zapazila poznata rok pevačica Snežana Mišković Viktorija, koja mu je ponudila angažman u tada svom pratećem bendu.

Kao razlog što je napustio školu, Aca je naveo to što nije imao vremena da se posveti nastavi i da uči, jer je već sa 16 godina počeo da peva
Kao razlog što je napustio školu, Aca je naveo to što nije imao vremena da se posveti nastavi i da uči, jer je već sa 16 godina počeo da pevafoto: NENAD KOSTIĆ

Sa Viktorijom je Aca Lukas nastupao na raznim koncertima, te je sarađivao i sa pokojnim Dinom Dvornikom i Mladenom Vojičićem Tifom, ali je na kraju ipak odlučio da započne samostalnu karijeru.

Muzička karijera Ace Lukasa, može se podeliti u dve etape, prvu od 1990. do 2003. godine, i drugu koja je praktično nastavljena posle pauze od tri godine, te traje od 2006. godine pa sve do danas.

Aca je postao popularan devedesetih godina
Aca je postao popularan devedesetih godinafoto: Damir Dervišagić

Aca je rođen 3. novembra 1968. godine, što znači da danas ima 54 godine.

Podsetimo, voditelj Milan Milošević otkrio je da mu su mu tokom novinarske krijere pretilie mnoge poznate ličnosti, a jedan od njih je i folker Aca Lukas.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/poznatelicnosti.org/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.