PRAVA ISTINA O POREKLU DIJANE ĐOKOVIĆ: Godinama se NAGAĐALO, otac ipak NIJE SRPSKE NACIONALNOSTI
Dijana Đoković, Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

BIOGRAFIJA

PRAVA ISTINA O POREKLU DIJANE ĐOKOVIĆ: Godinama se NAGAĐALO, otac ipak NIJE SRPSKE NACIONALNOSTI

Malo ko zna ove detalje.

Objavljeno: 12:43h

Majka Novaka Đokovića, Dijana važi za smernu porodičnu ženu koja se preterano ne eksponira u javnosti i koliko joj to uspeva, s obzirom da je majka najboljeg svetskog tenisera, vodi sasvim jednostavan život brinući o svojoj deci i unučićima.

Iako je dosta toga poznato o njenom životu i dugogodišnjem braku sa Srđanom Đokovićem, Dijana je gostujući u emisiji „Sve u svemu“ otkrila do sada nepoznate detalje o svom bezbrižnom detinjstvu i devojačkim danima, a dotakla se i svoje prve ljubavi.

‒ Sedam i po godina igrala sam folklor. U početku ga nisam volela jer sam bila prinuđena da ga igram. Četiri godine provela sam u Nišu, tata je bio vojno lice, pa smo se često selili. Kada sam se vratila u Beograd, „upala“ sam u školu koja je bila nova i nije imala salu za fizičko. Nastavnik fizičkog, jedan brka,terao nas je da igramo folklor. U to vreme nisam slušala narodnu muziku, pa sam plačući dolazila kući jer nisam želela da igram kolce – ispričala je majka Novaka Đokovića i otkrila da je vremenom ipak zavolela folklor, piše Story.

Srđan Đoković, Dijana Đoković
foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

‒ Međutim, cela moja generacija jako je zavolela folklor, te smo sledeće godine prešli u Kulturno-umetničko društvo„Lukica Mitrović“ i zaista smo se lepo družili. I Novak voli kolce, ali me stalno kritikuje što ga nisam naučila da igra. Nije bilo prilike, ali ga možda jednog dana naučim.

Dijana je, gostujući jednom prilikom na "Sputnjiku", pokazala kako su izgledali Noletovi rođendani tokom odrastanja, letovanja na koja su išli zajedno, ali i sinovi Marko i Đorđe u detinjstvu.

Dijana je za pomenuti medij rekla sledeće:

Dijana Đoković, Jelena Đoković
foto: Profimedia, STARSPORT/ Peđa Milosavljević

- Kratko smo se Srđan i ja zabavljali kada sam ja ostala trudna sa Novakom. Mom sadašnjem mužu, tadašnjem dečku, sam rekla da ću dete zadržati i da on nema nikakve obaveze. Bila je to neka moja želja da rodim to dete, a sad, šta god on odluči. Nisam mogla da obavezujem nekog sa kim sam nekoliko meseci bila u vezi, bilo mi je to malo previše.

BIOGRAFIJA

Majka Novaka Đokovića, Dijana, poreklom je iz Vinkovaca.

Njen otac i majka su rođeni u Slavoniji, ali su se tokom mladosti oboje preselili u Beograd, gde su se venčali i gde je rođena Novakova majka.

- Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se upoznali i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli da služe. Ja sam došao u Beograd, ona ona je još išla u školu, pa smo se kasnije venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvek govorio da sam Jugoslovenka ili Hrvatica, nikad nisam bila Srpkinja. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla - rekao je jednom prilikom Novakov deda Zdenko Žagar.

Srđan Đoković, Dijana Đoković
foto: Uroš Arsić

- Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. .Pre nekoliko meseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gdje je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja - dodao je Zdenko, koji već neko vreme nije u kontaktu sa kćerkom jer on i njena majka su se razdvojili.

- Dajana me je okrivila za razvod i to ne može da mi oprosti. Verujem da je za razvod uvek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv, toliko je i žena. Međutim, moja ćerka to nije mogla da shvati. i potpuno se udaljila od mene - otkrio je.

Novak Đoković, Tenis, Dokumentarni film
foto: Apple TV/Youtube

Upoznali su se na skijanju Dijana i Srđan Đoković u braku su 35 godina, a upoznali su se na Kopaoniku, gde je on bio instruktor skijanja.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Story/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.