ONA JE SUPRUGA SLAVKA ŠTIMCA, DAMA VREDNA POŠTOVANJA: Bila je prava MISTERIJA, a evo kako IZGLEDA
Slavko Štimac, Foto: Marina Lopičić

umetnički par

ONA JE SUPRUGA SLAVKA ŠTIMCA, DAMA VREDNA POŠTOVANJA: Bila je prava MISTERIJA, a evo kako IZGLEDA

U dogogodišnjem su braku.

Objavljeno:

Glumac Slavko Štimac prisutan je na sceni od svoje dvanaeste godine, i od tada je briljirao u nizu filmskih i serijskih ostvarenja. O privatnom životu istaknutog umetnika malo se zna, jer nikada nije bio preterano jak na rečima kada je ta tema u pitanju. S druge strane, ono što je poznato, jeste da je decenijama u braku i da ima sina Vida.

Naime, njegovo srce osvojila je Vesna Golubović, uspešna slikarka i scenografkinja. Prema rečima onih koji ih poznaju, njihova ljubav je dugovečna, koliko i same karijere, ali uprkos tome, u javnosti retko imamo priliku da ih vidimo zajedno.

Godine 1980. diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Stojana Čelića, a već naredne preselila se u Njujork.

- Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: "Srpske junačke pesme" i "Novi zavet". Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem ‒ ispričala je u jednom od retkih javnih istupanja.

U Velikoj jabuci odlično se uklopila u tamošnji umetnički milje. Autorka je mnogobrojnih samostalnih i kolektivnih ižložbi, kao i zidnih instalacija, oprobala se u dizajniranju knjiga, a radila je i scenografije za moderne balete.

Uprkos svemu, odlučila je da se vrati u Beograd, gde se posvetila onome za šta se školovala.

Vesna i Slavko ne mogu se sresti na javnim dešavanjima. Njihovi prijatelji kažu da umetnički par trenutke predaha koristi za obilazak hercegovačkih manastira, gde rado prisustvuju liturgijama.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.