BILI SU NA RATNOJ NOZI, ČAK SU ZAVRŠILI I NA SUDU: Detalji iz života pokojnog glumca za koje niste znali
Tanasije Uzunović, Foto: Marina Lopičić

veliki gubitak

BILI SU NA RATNOJ NOZI, ČAK SU ZAVRŠILI I NA SUDU: Detalji iz života pokojnog glumca za koje niste znali

Imao je samo jednu ćerku

Objavljeno: 14:23h

Glumac Tanasije Uzunović preminio je danas u Beogradu u 81. godini života na klinici za urgentnu medicinu VMA.

Ceo život je bezuspešno pokušavao da dobije dete, i dobio je naslednicu u pedesetoj godini. Nije želeo da postane glumica, ali krv nije voda, mlada Sofija postala je zvezda Narodnog pozorišta, a za blagoslov svog oca zadužen je njegov dugogodišnji prijatelj.

Zvezda serije "Moj rođak sa sela" je ćerku dobio u 50. godini sa trećom suprugom Mirom.

Tanasije Uzunović sa ćerkom
Tanasije Uzunović sa ćerkomfoto: Nemanja Nikolić

Sada Sofija ima 28 godina i koja je igrala i u Narodnom pozorištu, gde je Uzunović bio prvak drame.

- Sofija je odmalena pokazivala interesovanje za razne stvari i nikad nisam ozbiljno razmišljao o tome da bi mogla da odabere glumu za životni poziv – priznaje Tanasije. – Lepo je pisala, zanimala se za književnost, težila je za autentičnim izrazima u muzici. U gimnaziji je odlazila u “Dadov”, što mi je bilo veoma drago jer sam smatrao da je bolje da vreme provodi u dramskoj sekciji nego da se interesuje za folk i rijalitije. Jedan prijatelj mi je tada rekao: “Ona će biti glumica”. Odgovorio sam mu da to ne dolazi u obzir, a on je na to samo proročanski kazao: “Videćeš”. I ispostavilo se da je bio u pravu. Kad su je oborili na prijemnom na Fakultetu dramskih umetnosti, rekao sam joj da neke stvari mora da prelomi ukoliko želi da se bavi glumom, a ona je to želela po svaku cenu. Kasnije je upisala Akademiju umetnosti u klasi Dragane Varagić. Na prvoj godini sam joj skrenuo pažnju da u ovoj profesiji nema protekcije, da sama mora da pokaže koliko vredi i pronađe svoj put- rekao je ranije Uzunović za "Gloriju". Tanasije je kćerki govorio da se ne prilagođava, već da bude ono što jeste.

Ćerka Tanasija Uzunović
Ćerka Tanasija Uzunovićfoto: Printscreen, RTS

Da se prisetimo i perioda kada je došlo do fizičkog obračuna između glumaca Ivana Bekjareva i Tanasija Uzunovića dogodio se 2011. godine nakon odigrane predstave "Karolina Nojber", za vreme organizovanog koktela. Tada, nema ko nije pričao o ovom neprijatnom iznenađenju iz Narodnog pozorišta, pa i sami akteri, koji su navodno godinama bili u lošim odnosima. Incident je, inače, dobio i svoj sudski epilog.

-Prišao mi je Tanasije i dva puta me preko naočara udario u glavu. Morao sam da se branim, uzvratio sam. Tom prilikom sam polomio mali prst na ruci, zbog čega ću morati da nosim gips najmanje mesec dana", izjavio je Bekjarev svojevremeno, ističući da je zbog zadobijenih povreda morao da podnese prijavu policiji, prenosi Alo.

S druge strane, Tanasije je tvrdio kako je Ivan bio taj koji je isprovocirao sve, te da je on bio primoran da se brani. On je takođe naveo i da ga je Ivan ogrebao po uvetu prstenom i raskrvario ga.

Bonus video:

00:45

ESPRESO POKRENUO VELIKU AKCIJU SA GOCOM TRŽAN: Snimila je poruku Milanu Rabrenoviću (21) koji ima autizam

(Espreso/Puls online/Alo/ Glorija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.