ŽENE SU GA OBOŽAVALE DEVEDESETIH, A ON JE OŽENIO UKRAJINKU: Ovako danas izgleda MILJENIK DAMA (FOTO)
Pevač, Foto: prentscreen/youtube/Anastasiya Zmaher

da li ga se sećate?

ŽENE SU GA OBOŽAVALE DEVEDESETIH, A ON JE OŽENIO UKRAJINKU: Ovako danas izgleda MILJENIK DAMA (FOTO)

Mnogi su ga zaboravili.

Objavljeno:

Filip Žmaher je svojim vokalom početkom devedesetih skrenuo na sebe veliku pažnju, potom je osvojio srca milionske publike u Rusiji, Ukrajini i Belorusiji.

On je jednom prilikom otvoreno i iskreno govorio o počecima, turbulentnim vremenima, ali i o povratku u Srbiju.

– Osvojio sam Gran-pri na festivalu „Slovenski bazar” u Belorusiji 1995, a to je jako propraćen i poštovan festival, jer tada se nezvanično proglašava najbolji pevač svih Slovena. To je bilo vreme bez interneta, kad su ljudi sedeli pored malih ekrana i čekali velike manifestacije, a tu je pratilo nekoliko stotina miliona ljudi. Posle dve godine su me pozvali da učestvujem u proslavi 850 godina Moskve, što smatram velikim uspehom. Imati čast da nastupam na Crvenom trgu za mene je bilo fascinantno i nezaboravno. Bukvalno igla nije mogla da stane. Gde god sam pogledao, video sam ljude.

Filip Žmaher
Filip Žmaherfoto: prentscreen/youtube/Anastasiya Zmaher

– Mene su festivali afirmisali, ali sam se bavio više rok muzikom, a manje popom. Ja bih svoje pesme nazvao melodičnim popom - rekao je za "Objektiv".

Podsetimo, tokom dvehiljaditih Filip je postao popularan u Ukrajini, gde je i živeo jedno vreme. Tamo je upoznao ženu svog života, Ukrajinku Anastasiju, sa kojom je dobio ćerku Lanu.

Filip je pre nekoliko godina ispričao jednu anegdotu iz Anastasijinog i njegovog života.

Tanja Banjanin i Filip Žmaher
Tanja Banjanin i Filip Žmaherfoto: prentscreen/youtube/Tanja Banjanin

– Ima jedna simpatična anegdota iz tog perioda – seća se Filip – jedan poznati ukrajinski menadžer me je pitao znam li neku pevačicu koja dobro peva i izgleda da nastupi na jednom koncertu. Rekao sam da postoji jedna veoma talentovana sa kojom često nastupam i preporučio sam Anastasiju. Prećutao sam da mi je ona devojka. Krenuli smo sve troje na put ka gradu u kojem je trebalo da nastupimo. Tu se on najstrašnije zaljubio u Anastasiju i počne da je startuje. Poveravao mi se: “Zaljubio sam se, ne znam šta da radim…”Žešće se naoštrio, a ja počnem da ga odvraćam: Pazi, ipak je to pevačica, bolje nemati s njima ništa… Posle tri godine sam ga sreo i rekao mu: Znaš, oženio sam se sa onom pevačicom… – ispričao je Filip tada.

Mnogi kažu da se nije uopšte promenio, šta vi mislite?

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.