CECA BOJKOVIĆ SE UDAVALA TRI PUTA: U pitanju su VELIKI MUŠKARCI sa Balkana, SVE njene TAJNE su na TACNI
Svetlana Ceca Bojković, Foto: Dragan Kadić

ovo niste znali

CECA BOJKOVIĆ SE UDAVALA TRI PUTA: U pitanju su VELIKI MUŠKARCI sa Balkana, SVE njene TAJNE su na TACNI

Čuvena glumica udavala se tri puta.

Objavljeno:

Svetlana Ceca Bojković oduvek je želela da bude glumica. Igrala je u školskim predstavama i bila stalni član dramskih sekcija. Ipak, prelomni trenutak desio se kada je sa 16 godina prvi put ušla u Amatersko pozorište „Dadov“.

Tu se rodila ljubav, i to ne samo prema glumi nego i prema mladom glumcu Milošu Žutiću. Iako je bio stalni član Narodnog pozorišta Žutić je povremeno dolazio u „Dadov“ na probe i predstave.

Ubrzo su se i zaljubili. Pripremao ju je i za polaganje prijemnog ispita na Akademiji, a po povratku iz vojske je zaprosio Svetlanu.

Svi muževi Cece Bojković
Svi muževi Cece Bojkovićfoto: Espreso

S obzirom da je otac bio očajan zbog njenog izbora zanimanja, još ga je više šokiralo to što želi i da se uda za glumca. Uprkos negodovanju roditelja, Svetlana i Miloš su se venčali.

24. oktobra 1972. godine i dobili su ćerku Katarinu. U jednom od svojih kasnijih intervjua glumica je kazala da je Miloš bio njen duhovni vođa, vaspitač i podrška, te da je njenu pozorišnu etiku i pristup poslu upravo artikulisao on.

Ipak, 1983. godine, dok je još formalno bila u braku sa Žutićem, Svetlana se zaljubila u reditelja Ljubomira Mucija Draškića. Iako su se upoznali mnogo godina ranije u „Dadovu“, te godine između njih je planula ljubav.

„Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina. U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se venčali tek 1990. godine jer i on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog“, rekla je ranije glumica za “Politku”.

Pričala je i o tome što se prvi put udala jako mlada.

„Udala sam se kad sam imala 21 godinu, a Miloš osam više. Bili smo nezreli za brak i došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993., do njegove 54. godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima.

Ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović sa kojom je dobio sina Đorđa“, priznala je Svetlana Ceca Bojković.

Uprkos razvodu ostali su u vrlo dobrim odnosima, a glumica je nekoliko puta izjavila da će ga zauvek voleti i poštovati kao čoveka i umetnika.

Svetlana i Muci su se venčali 1990. godine. Reditelj je bio 10 godina stariji od nje, a glumica kaže da je uprkos jakom gardu, bio nežan, mek i duhovit čovek koji je stalno pričao viceve kako bi prikrio svoju osećajnost.

U 67. godini doživeo je srčani udar usled koga je preminuo. Glumica se dugo oporavljala od njegovog odlaska, prvenstveno zato što je u njegovom matičnom pozorištu „Ateljeu 212“ često igrala predstave.

Onda, nekoliko godina kasnije upoznala je diplomatu Slavka Kruljevića za koga se udala 2011. godine.

S obzirom da je on dobio posao ambasadora Srbije u Finskoj par se 2012. godine preselio u tu nordijsku zemlju. U jednom intervjuu Svetlana je kazala da joj je život u Finskoj prijao, mnogo je čitala i učila jezik.

U jednom intervjuju kazala je kako posle svega gleda na ljubav.

„Nepromijenjeno u odnosu na ta neka prva promišljanja ljubavi u mladosti. I tad sam mislila, kao i sad, da čovek mora da ima ljubavi u sebi dok je živ. Ljubav je najjača pokretačka energija koja bi trebalo da traje do poslednjeg čovekovog daha.“

A kako izgleda kada se žena zaljubi u zrelim godinama?

„Divno!“, kazala je Ceca.

Bonus video:

00:20

Šako Polumenta za Espreso čestita srpsku Novu godinu

(Espreso/Zadovoljna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.