SVI ZNATE KAKO IZGLEDA VIKTOR SAVIĆ, A TEK DA MI VIDITE OCA: I on je POZNATA FACA, evo i ČIME SE BAVI
Viktor Savić, Foto: Nemanja Nikolić

KO BI REKAO

SVI ZNATE KAKO IZGLEDA VIKTOR SAVIĆ, A TEK DA MI VIDITE OCA: I on je POZNATA FACA, evo i ČIME SE BAVI

Viktor smatra da je humanitarni rad veoma važan i ispunjava ga više od dobijenih uloga i osvojenih nagrada

Objavljeno:

Viktor Savić je srpski pozorišni, filmski i televizijski glumac koji je poznat po ulogama Viktora u seriji „Košarkaši“, Relje u filmu „Šišanje“ i Milutina Ivkovića u filmovima „Montevideo, Bog te video!“ i „Montevideo, vidimo se!“.ž

Rođen je 14. septembra 1983. godine u Beogradu. Najveći deo detinjstva je proveo na Banovom brdu gde je išao u vrtić i osnovnu školu „Josif Pančić“. Školovanje je nastavio u Četvrtoj gimnaziji koja se nalazi na Dedinju. 2002. godine je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na prijemnom ispitu je imitirao kriminalca Kristijana Golubovića. Studirao je sa Borkom Tomović, Janom Ilić, Katarinom Marković, itd. 2006. godine je diplomirao.

Od kada se pojavio na glumačkoj sceni, Viktor važi za jednog od najprivlačnijih glumaca na našim prostorima i za miljenika ženske publike. Njegov ljubavni život izaziva veliku pažnju, a posebno intrigira to što ne želi da deli svoju intimu sa javnošću. Viktor smatra da je humanitarni rad veoma važan i ispunjava ga više od dobijenih uloga i osvojenih nagrada. Između ostalog, smisao svog postojanja pronalazi i u njemu. U oktobru 2015. godine Viktor je sa Andrijom Miloševićem i Aleksandrem Radojičićem organizovao humanitarni festival „Dance 4 Manya“. Cilj festivala je bio prikupljanje novca za lečenje njihovog prijatelja, di džeja Manje, koji je naredne godine izgubio bitku sa bolešću. 2003. godine Viktor je odigrao svoju prvu filmsku ulogu. Bio je lisac u kratkom filmu „Beži, zeko, beži“ koji je nagrađen Zlatnom palmom na filmskom festivalu u Kanu.

Viktor Savić
Viktor Savićfoto: Marina Lopičić

2004. godine je započeo snimanje serije „M(j)ešoviti brak“ u kome mu je dodeljena uloga fudbalera Bobana Čančara. Nakon ovog angažmana, glumac je počeo da dobija ozbiljne ponude.

2005. godine Viktor je tumačio jednu od glavnih uloga u seriji „Košarkaši“ koja govori o malom beogradskom košarkaškom klubu i njegovim igračima. Sarađivao je sa velikim glumcima kao što su Olivera Marković, Nebojša Glogovac, Velimir Bata Živojinović, Feđa Stojanović, itd.

U avgustu 2011. godine Viktor je, na 46. festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, osvojio nagrade za najbolje odigrane epizodne uloge u filmovima „Šišanje“ i „Montevideo, Bog te video!“. 2014. godine je imao role u serijama „Folk“ i „Budva na pjenu od mora“. U filmu „Montevideo, vidimo se!“ ponovo je igrao Milutina Ivkovića koji je sa ostalim fudbalerima osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Urugvaju. Tom prilikom je sarađivao sa španskom glumicom Elenom Martinez i holivudskim glumcem Armandom Asanteom. Viktor i njegove kolege su otputovale u Los Anđeles gde je film premijerno prikazan.

Otac Viktora Savića
Otac Viktora Savićafoto: Printscreen: Youtube/RTV Šumadija

Otac Viktora Savića je poznati bluzer Jovan Lole Savić koji je osnovao bend „Zona B“, a majka Ena se bavi keramikom. Zahvaljujući ocu je zavoleo rep i elektronsku muziku. Kada je bio četvrti razred osnovne škole, krenuo je na glumu u grupu kod Ružice Sokić i Bate Paskaljevića. Nakon godinu dana je prešao kod Mike Aleksića. Kao član njegove grupe, prošao je kasting i pojavio se u emisiji o računarima koja se prikazivala na RTS-u.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.