praznična atmosfera
ANA IVANOVIĆ POKAZALA DOM I BOŽIĆNU TRPEZU: Evo gde živi poznti par, RAJ NA ZEMLJI (FOTO)
Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger proslavljaju Božić.
Ana Ivanović slavi oba Božića, a praznicima se, nema sumnje, najviše se raduju najmlađi, njena deca.
Zato im svaki put priredi neko slatko iznenađenje.
Lepa Beograđanka, koja je svojevremeno žarila i palila po teniskim terenima, bezbroj puta je dokazala da se i u kuhinji odlično snalazi, a ovog puta pohvalila se božićnim medenjacima.
Na svečanu trpezu, elegantno ukrašenu, Ana je iznela kolačiće dekorisane u prazničnom maniru.
Recept nije napisala, ali obično se prave na isti način, sa blagim varijacijama po želji.
Sastojci: 400 g brašna, 140 g šećera u prahu, 50 g margarina, 2 jaja, 2 kašike meda, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašika začina za medenjake (ili cimet, anis, karanfilić), 1 kesica praška za pecivo.
Sve sastojke dobro promešajte mikserom, a kad dobijete finu kompaktnu smesu pokrijte je folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata.
Ako je moguće, neka odstoji i jedan dan, poručuje jedan starinski recept.
Nakon toga, na pobrašnjenoj površini rasklagijajte smesu na debljinu od najmanje 3 mm, lepo poravnajte i modlama izvadite željene oblike.
Premažite umućenim jajetom (možete mu dodati i mleko).
Za ukras upotrebite belance i šećer u prahu, koje ćete umutiti i njima crtati po kolačićima.
U prethodno zagrejanoj rerni pecite desetak minuta na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju, ostavite da se ohlade, a potom ukrasite.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!