ANA IVANOVIĆ POKAZALA DOM I BOŽIĆNU TRPEZU: Evo gde živi poznti par, RAJ NA ZEMLJI (FOTO)
Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, Foto: prentscreen/instagram/anaivanovic

praznična atmosfera

ANA IVANOVIĆ POKAZALA DOM I BOŽIĆNU TRPEZU: Evo gde živi poznti par, RAJ NA ZEMLJI (FOTO)

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger proslavljaju Božić.

Objavljeno:

Ana Ivanović slavi oba Božića, a praznicima se, nema sumnje, najviše se raduju najmlađi, njena deca.

Zato im svaki put priredi neko slatko iznenađenje.

Lepa Beograđanka, koja je svojevremeno žarila i palila po teniskim terenima, bezbroj puta je dokazala da se i u kuhinji odlično snalazi, a ovog puta pohvalila se božićnim medenjacima.

Na svečanu trpezu, elegantno ukrašenu, Ana je iznela kolačiće dekorisane u prazničnom maniru.

Recept nije napisala, ali obično se prave na isti način, sa blagim varijacijama po želji.

Sastojci: 400 g brašna, 140 g šećera u prahu, 50 g margarina, 2 jaja, 2 kašike meda, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašika začina za medenjake (ili cimet, anis, karanfilić), 1 kesica praška za pecivo.

Sve sastojke dobro promešajte mikserom, a kad dobijete finu kompaktnu smesu pokrijte je folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata.

Ako je moguće, neka odstoji i jedan dan, poručuje jedan starinski recept.

Nakon toga, na pobrašnjenoj površini rasklagijajte smesu na debljinu od najmanje 3 mm, lepo poravnajte i modlama izvadite željene oblike.

Premažite umućenim jajetom (možete mu dodati i mleko).

Za ukras upotrebite belance i šećer u prahu, koje ćete umutiti i njima crtati po kolačićima.

U prethodno zagrejanoj rerni pecite desetak minuta na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju, ostavite da se ohlade, a potom ukrasite.

Bonus video:

00:08

Espreso čestitke: Tijana Milentijević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.