RODILA JE DETE NAŠEM VELIKOM MOĆNIKU, ZBOG PRETNJI NAPUSTILA SRBIJU! Bila je GLAVNA ZAVODNICA, a evo je SAD
Biljana Ristić, Foto: Dragan Kadić

jugoslovenska lepotica

RODILA JE DETE NAŠEM VELIKOM MOĆNIKU, ZBOG PRETNJI NAPUSTILA SRBIJU! Bila je GLAVNA ZAVODNICA, a evo je SAD

Oni stariji je pamte je po brojnim imitacijama i šou-programima koje je imala.

Objavljeno: 15:00h

Rođena Beograđanka Biljana Ristić (72) u mladosti je živela holivudski scenario.

Diplomirala je filologiju, a najlepša Jugoslovenka postala je 1972. godine kada je osvojila tada izuzetno prestižnu titulu mis.

Nije bilo lako poneti epitet najlepše u zemlji koja je tada brojala 22 miliona stanovnika i gde je lepih devojaka bilo na pretek od Vardara pa do Triglava.

Biljana Ristić
foto: Damir Dervišagić

Starije generacije pamte je po brojnim imitacijama i šou-programima, koje je snimila sa Minimaksom, Sedmoricom mladih, a svaki novogodišnji program bio je nemoguć bez njenog Miljana Miljanića, Merlin Monro ili Tine Tarner.

Menjala je boju kose, ali uvek je izgledala doterana i tip-top. Živela je na raznim stranama sveta još kao klinka jer joj je otac bio diplomata.

Zvali su je ženom sa hiljadu lica, a ta titula donela joj je sedamdesetih i osamdesetih godina nastupe u brojnim jugoslavenskim zabavnim emisijama. Osim lepote, kao ćerka jugoslovenskog diplomate, Biljana je imala i sjajno obrazovanje, školovala se u Njujorku. Diplomirala je filologiju i mladost provela živeći holivudski scenario.

U jeku uspešne TV karijere udala se za tada najmoćnijeg čoveka TV Beograd i YU medija - Dušana Mitevića, kojem je podarila sina biblijskog imena koje je za ta vremena bilo izuzetno retko i neuobičajeno u našoj sredini.

– Zvali su nas u šali lepotica i zver. Bili smo u braku 24 godine i jako sam volela Dušana. Bio je divan čovek i najpametniji muškarac na svetu. Bio je obrazovan, harizmatičan, pravi džentlmen s autentičnim duhom i šarmom… Nema takvih… Ostavku je podneo onog časa kada su studenti od njega to zatražili, što je izazvalo burne reakcije u vlasti… - govorila je o njemu.

Godine 1999, Mitevići su, kako je Biljana jednom prilikom ispričala domaćim medijima, morali da napuste Srbiju i odu u Budimpeštu jer im je prećeno da će im oteti sina!

1 / 2 Foto: RTS printscreen

Biljanin suprug je preminuo, ali iza njega je ostao Adam koji je likom, ali i interesovanjem neverovatna slika i prilika svog oca...

Adam Mitević je danas uspešan fotograf, reditelj i filmski stvaralac, poznat u svetskim okvirima.

Kako Biljana danas izgleda otkrila je Marijana Mateus, kada je objavila fotografiju sa njom na svom Instagram profilu, a ono što su mnogi komentarisali jeste da Biljana izgleda bolje nego ikada.

Biljana Ristić
foto: Printscreen Instagram

Majka ju je naučila i to da nikada ne pokazuje slabosti, pa je životne golgote nosila s osmehom i uzdignute glave. Život joj je bio i bajkovit i surov, ali je njeno opredeljenje ostalo da prema svetu nosi ružičaste naočare. Sa 22 godine postala je mis Jugoslavije. S titulom je uskočila u javnu arenu.

– Bilo bi glupo da se žalim jer sam to odmalena želela, da budem poznata i slavna. Bila sam lepa, obrazovana i komunikativna. Engleski sam govorila kao maternji, a tada je to bila prava retkost.

Postala je medijski fenomen sedamdesetih, a njene imitacije ostavljale su bez daha i velika svetska imena poput Tine Tarner.

Još kao dete bila je borac. Ostavši bez glave porodice, sa 14 godina držala je časove engleskog da bi pomogla majci.

Biljana Ristić
foto: Print Screen Youtube

– Nikad nisam patila od veličina, umela sam da se snađem. U mojoj familiji je bilo puno intelektualaca i po majčinoj i po očevoj liniji. Od njih sam usvojila princip da se novac zarađuje i troši, te da nikakva bogatstva nisu večna. Meni niko nije kupio prva kola ili bundu. Sama sam ih zaradila – priča Biljana.

Biljana potiče iz diplomatske porodice, otac Dragoljub poreklom je sa Kosova i bio je najviši diplomatski savetnik, dok je majka bila pravnica. Uspešna porodica omogućila joj je ušuškanost. Kao devojčica proputovala je skoro ceo svet, pa imala priliku da vidi Đenovu, Njujork, Otavu, Palermo, Padovu i druge daleke destinacije.

– Tata Dragoljub bio je diplomata, poreklom sa Kosova, a majka Nada pravnica. Često sam išla kod bake u Peć i beskrajno uživala. Sa komšijskom decom sam jurcala pored Bistrice, bila prava mala muškarača, ali sam naučila vrednosti tradicionalnog vaspitanja - rekla je za Blic ženu.

Bonus video:

00:25

Espreso čestitke: Vera Matović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.