SUPRUGA ŽARKA LAUŠEVIĆA JE HOLIVUDSKA LEPOTICA: Na njenom IZGLEDU mu mnogi ZAVIDE, a evo kako su POVEZANI
Žarko Laušević, Foto: Promo

lepotica

SUPRUGA ŽARKA LAUŠEVIĆA JE HOLIVUDSKA LEPOTICA: Na njenom IZGLEDU mu mnogi ZAVIDE, a evo kako su POVEZANI

Njegova supruga je sarađivala je sa velikim holivudskim zvezdama

Objavljeno:

Žarko Laušević je u toku protekle godine nanizao uloge u TV ostvarenjima koje su nas samo podsetile koliko je maestralan glumac - kojeg dugo nismo imali priliku da gledamo.

Pre toga je živeo u Njujorku sa suprugom Anitom, a priča o njihovoj ljubavi podseća na film.

Upoznali su se na snimanju filma „Boj na Kosovu“, ali im tada nije bilo suđeno. Anita je scenska šminkerka.

Žarko Laušević
foto: Damir Dervišagić

Laušević je u svojim knjigama pisao kako se već tada rodila ljubav, ali mu je Anita „spasila brak“ tako što se udala i rodila ćerku. Glumac je tada bio u braku s prvom suprugom Majom, a razvod je usledio tokom boravka u zatvoru.

„23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje“, pisao je Laušević.

U julu 1993. godine Žarka i njegovog brata Branimira su napali huligani. Glumac je, u samoodbrani, ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića. Osuđen je na petnaest godina zatvora i kaznu je izdržavao u Spužu, a zatim i u Požarevcu.

Žarko Laušević
foto: Beta/MilanObradović

Tokom zatvorskih dana, pisao je o ljubavi prema Aniti. Ona je u SAD ostvarila zapaženu karijeru, a emigrirala je 1997. godine. Uspeh je gradila od nule.

„Nikog nisam poznavala i krenula sam od nule. Bavila sam se raznim teškim poslovima ne bih li svojojoj porodici pomogla da preživi. Onda sam, kad sam skoro izgubila svaku nadu, našla oglas u novinama da se traži scenski šminker za jednu predstavu u Linkoln Centru. Javila sam se … i dobila sam posao“, izjavila je ranije.

1 / 3 Foto: Printscreen / Prva.rs

Radila je na serijama kao što je „Seks i grad“, brojnim filmovima, ali i na Brodveju. Dok je Laušević bio u zatvoru, pisao je o njihovom odnosu.

„Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad“.

Takođe, primetio je kako je broj sedam kao lajtmotiv pratio njihovu ljubav i život.

„Anita mi javlja neke datume… Ona se razvela 22. juna 1995. Ja, 22. januara 1996. Posle sedam meseci. Njen otac je umro 30. oktobra 1996. Moj, 30. maja 1997. posle sedam meseci. Predstava “Sveti Sava” je prekinuta 30. maja 1990. Otac je umro na taj dan. Posle sedam godina“.

Bonus video:

08:15

Angelina za Espreso otkrila šta joj se namestilo posle Evrovizije

(Espreso/Novars)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.