ISPLIVALA PRAVA ISTINA O POREKLU LUKE JOVIĆA: Mnogi nisu znali, ovo će da UZDRMA BALKAN
Foto: EPA/Claudio Giovannini

iznenađenje ili ne?

ISPLIVALA PRAVA ISTINA O POREKLU LUKE JOVIĆA: Mnogi nisu znali, ovo će da UZDRMA BALKAN

Još od malih nogu mnogo je voleo fudbal, pa je njegov otac pristao da Luka igra u dečjoj Mini Maksi ligi u Beogradu, gde je sve počelo

Objavljeno: 21:52h

Luka Jović je srpski profesionalni fudbaler koji igra za reprezentaciju Srbije. Rođen je 23. decembra 1997. godine u Bijeljini.

Jović je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, odakle je u februaru 2016. godine prešao u portugalsku Benfiku. Od juna 2017. godine igra u Ajntrahtu, a sudeći po dobrim partijama koje je pokazao, fudbalski stručnjaci predviđaju mu sjajnu budućnost u Bundesligi.

Luka je od 2013. godine član omladinskog tima Srbije, a selektor Mladen Krstajić ga je uvrstio u tim za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, uprkos činjenici da je do tada odigrao samo jedan meč u seniorskom dresu.

Luka Jović je rođen 1997. godine u Bijeljini. Zajedno sa roditeljima Milanom i Svetlanom Jović živeo je u selu Batar nedaleko od Bijeljine. Još od malih nogu mnogo je voleo fudbal, pa je njegov otac pristao da Luka igra u dečjoj Mini Maksi ligi u Beogradu, gde je sve počelo.

1 / 6 Foto: EPA/Claudio Giovannini

Kada je počeo da trenira u omladinskoj školi Crvene zvezde otac ga je dovozio iz Bijeljine na treninge i utakmice. Milan je medijima kasnije ispričao kako su se on i Luka snalazili kako bi dečak ostvario svoj san da postiže golove u crveno-belom dresu. Jedna od tih anegdota istovremeno je zadivila i rastužila Jovićeve navijače. Naime, Zvezda je igrala dva dana zaredom u Beogradu, a Milan i Luka su spavali u autu kako se ne bi vraćali u Bijeljinu i kako bi dečak nastupio na oba meča. Sav trud i odricanja porodice Jović isplatili su se kada je Luka potpisao ugovor sa Zvezdom. Njihov život je postao mnogo lakši. Ipak, otac se potrudio da mladi Jović ostane ono što jeste, dečak koji voli fudbal, koji živi kako bi igrao, a ne kako bi „zgrtao“ novac. U Beogradu mu je mnogo značila podrška devojke Anđele Manitašević, koja je kasnije oduševila navijače Benfike kada je na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj pozira u dresu i kačketu portugalskog kluba. Da nije reč samo o prolaznoj tinejdžerskoj zaljubljenosti, pokazala je tetovažom s njegovim imenom i datumom rođenja.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso / Biografija.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.