SVI SE PITAJU DA LI JE ZVEZDA GRANDA HIRUŠKI PROMENILA POL, A OVO JE ISTINA: Muško ime ne menja zbog OVOGA
Foto: Printscreen/Zvezde Granda

OVO NISTE ZNALI

SVI SE PITAJU DA LI JE ZVEZDA GRANDA HIRUŠKI PROMENILA POL, A OVO JE ISTINA: Muško ime ne menja zbog OVOGA

Mediji o Alini pišu kao o transrodnoj osobi, ali ona navodi da takve odrednice za nju nisu bitne

Objavljeno: 11:08h

Početak ovogodišnjeg takmičenja „Zvezde Granda“ obeležilo je učešće transrodne kandidatkinje Aline Juhart (29), a ona je sada progovorila o svom životu i promeni pola.

- Tačno je da mi na Fejsbuku i na Instagramu piše Alino, ali iako je to ime muško, ja ga ipak doživljavam kao uniseks. Pored toga, ime mi je dala mama, koja je umrla kada sam imala pet godina. Zbog mame ne menjam ime - kaže Alina, i dodaje:

- Kroz odrastanje majka mi je mnogo nedostajala jer mame uvek znaju i primete da je njihovo dete drugačije. Budući da ona nije bila tu, borila sam se sama i mnoge stvari o sebi sam saznala sama.

Alina Juhart, Alino Juhart
foto: Printscreen

Mediji o Alini pišu kao o transrodnoj osobi, ali ona navodi da takve odrednice za nju nisu bitne, da je ona prava žena koja tako i živi i da je njena misija da širi ljubav, te da su za nju svi ljudi na ovom svetu jednaki.

- Nisam nikada imala problema zbog onoga što jesam. Još u osnovnoj školi sam imala razumevanje za sve i svakoga, pa ni meni podrška nikada nije nedostajala - priznaje Juhartova, i naglašava da ne razmišlja o operacijama na telu.

Alina Juhart, Alino Juhart
foto: Printscreen

- Nikad ne reci nikad, ali zasad ne razmišljam o tranziciji i promeni pola. Jako volim svoje telo ovakvo kakvo je i na meni je sve prirodno. Trebalo mi je vreme da prihvatim sebe i svoje telo. Nekada sam haljine nosila samo po kući, a onda sam pre četiri godine prvi put u javnost tako izašla. Bilo je to u Splitu i sjajno sam se osećala. Inače, nikada ne nosim pantalone ili farmerke. Najviše volim haljine i u njima se najbolje osećam, nosim ih čak i kada vozim automobil.

Alina za sebe kaže da ima tremu kada su javni nastupi u pitanju, ali i da je iznenađena medijskom pažnjom koju je preko noći dobila.

1 / 6 Foto: Printscreen

- Nisam zadovoljna pevanjem u prvoj emisiji, svesna sam da je publiku i žiri zavela moja životna priča, ali trudiću se da bolje pevam. Inače, iznenađena sam interesovanjem novinara za mene, a moram da priznam da je Alo! prvi pisao o meni i da je moja porodica saznala da sam u „Grandu“ baš zbog vas - rekla je Alina na kraju za Alo.

Bonus video:

08:15

Angelina za Espreso otkrila šta joj se namestilo posle Evrovizije

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.