TUGA U PORODIČNOM DOMU MERIME NJEGOMIR: Danas je TEŽAK DAN za njene NAJMILIJE
Foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

POTRESNO

TUGA U PORODIČNOM DOMU MERIME NJEGOMIR: Danas je TEŽAK DAN za njene NAJMILIJE

Porodici je najteže

Objavljeno:

Legendarna pevačica narodne muzike, Merima Njegomir, preminula je prošle godine u 69. godini, a porodica i prijatelji okupljaju se danas u 12 časova da održe godišnji pomen na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Naime, očekuje se dolazak, pored porodice i prijatelja, velikog broja javnih ličnosti, budući da je pokojna pevačica bila obožavana u estradnim krugovima i da se i privatno družila sa brojnim kolegama.

Merima Njegomir, srpska pevačica narodne muzike, istaknuti estradni umetnik, dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima. Prva je od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu.

1 / 7 Foto: © ATA Images

Dobitnica je nacionalne penzije Republike Srbije.

Merima Njegomir snimila je više od 25 albuma, skoro svaka pesma bila je hit, a neke od njih su Ivanova korita, Ruzmarin, Zbog tebe...

Merima NJegomir
foto: Printscreen Instagram/merimanjegomirofficial

Podsetimo, šestomesečnom pomenu legendarne pevačice nije prisustvovala njena ćerka Jelena Njegomir, jer je u drugom stanju, a njene druge dve ćerke, Milica i Ljubica, bile su natečene od plakanja, dok je Milica sve vreme grlila ćerku i gledala u majčin grob.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.