POREKLO VESNE RADUSINOVIĆ ĆE VAS BACITI NA KOLENA: Frapiraće vas ovi podaci
Foto: © ATA Images

OVO NISTE ZNALI

POREKLO VESNE RADUSINOVIĆ ĆE VAS BACITI NA KOLENA: Frapiraće vas ovi podaci

U periodu odrastanja je strogo vaspitana, a otac joj je četiri godine proveo na Golom otoku.

Objavljeno:

Vesna Radusinović je srpska književnica i novinarka.

Autorka je brojnih bestselera, između ostalih: „Muškarci su kao čokolada“, „Ostrvo muškaraca, obala žena“, „Ona & ona“. Karijera Nakon uspeha sa prvim izdanjem romana „Srbija ubija“, godine 2010. ovaj roman doživeo je drugo izdanje.

Međutim, Vesna je popularnost stekla delima o muško – ženskim odnosima. Inspiraciju za pisanje pronalazi u životnim situacijama, svojim stanjima i emocijama.

Vesna Radusinović
foto: Instagram/printscreen

Vesnin otac je bio izrazito moralan i tradicionalan čovek. U periodu odrastanja je strogo vaspitana. Otac joj je četiri godine proveo na Golom otoku. Osnovnu školu završila je u Podgorici, a gimnaziju u Beogradu. Diplomirala je žurnalistiku, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, gdje je i magistrirala na marketingu.

Njen prvi suprug je bio novinar i filmski kritičar Dževdet Tuzlić. Iz ovog braka rođen je njihov sin Vedran.

Vesna Radusinović
foto: instagram/printscreen

Živeli su u Sarajevu, gradu u kome ona nije imala prijatelje i rođake, pa joj je zbog toga, u ovom periodu životap, godio i najmanji znak pažnje. Vesna je u braku sa Dževdetom imala iluziju o tome kako može da ga promeni. Onda je shvatila da se ljudi ne menjaju lako.

Jednog dana uzela je sina, sela u avion i vratila se u Beograd, bez da je znala kakva je budućnost čeka. Nakon rastave braka ostali su u korektnim odnosima. Nije imala puno vremena da analizira zbog čega se brak raspao jer se brinula o svojoj i detetovoj egzistenciji, kada je radila po čitav dan.

vesna radusinović, Milomir Maric
foto: Privatna arhiva

Svoje prezime nikada nije menjala.

MILOMIR I VESNA

Novinar i pisac Milomir Marić je današnji Vesnin suprug. Osvojio ju je svojim cinizmom, drskošću i humorom. Smatra ga za vrlo duhovitog čoveka. Međutim, najviše se vezala za njega zbog njegove ljubavi prema njenom sinu Vedranu. Mišljenja je da se Milomir i ona razlikuju kao nebo i zemlja, ali da ih je ljubav i vera u porodicu održala dugi niz godina.

Vesna Radusinović, Milomir Marić
foto: instagram/printscreen

Njen muž je veliki sakupljač knjiga, pa je i njihov stan oduvek bio njima zatrpan. Miomir je u početku svoje karijere stigao u Podgoricu kako bi uradio reportažu o životu mladih. Njihov prvi susret je bio pred pozorištem. Prišao joj je i pozvao da izađu. Istu veče mu je dopustila da je otprati kući, mada ne baš skroz do kuće. Tada nisu počeli vezu, putevi su im se razišli. Početak njihove veze dogodio se nakon dvadeset godina.

Vesna Radusinović neretko je govorila da ju je Marić, na početku njihove ljubavne priče posebno osvojio svojim ophođenjem prema njenom sinu Vedranu.

Njihova ljubavna priča otpočela je tako što je Vesna kao prava lafica kroz šalu stavila Mariću do znanja da joj se dopada. Tada je u kancelariju donela fotografije svog sina Vedrana na šta je Milomir rekao: "Vesna imaš mnogo lepog sina", a ona ga kroz smeh upitala: "Hoćeš da i tebi rodim jednog?".

1 / 6 Foto: Stefan Stojanović

I tada je polako počela jedna od najromantičnijih ljubavnih priča na javnoj sceni. A iako zajedno nisu imali dece Milomir je sina Vesne Radusinović gledao kao svog.

- Njih dvojica se divno slažu. Vedran, koji završava četvrti razred gimnazije, odrastao je uz Milomira. On ga je ujutru budio za školu, pripremao mu doručak, cedio voće i odlazio na roditeljske sastanke - otkrila je Vesna u jednom razgovoru za Gloriju dok je drugom prilikom ispričala da Vedran i Milomir imaju dosta sličnosti.

Vesna Radusinović
foto: instagram/printscreen

- Slični su. To je taj cinizam, ta ironija, taj pogled zvani: "Zaobiđite me, umetnici, ja sam Vodolija, čovek novog milenijuma". I jeste. Za Vedrana smo oduvek bili mama i tata iz snova, jer je još kao dete odlučio da on vaspitava nas, a ne mi njega. Mi smo, eto, pristali na taj nesvakidašnji eksperiment i uspelo je - otkrila je Vesna nedavno za Hello.

Vesna je rođena u maju 1969. godine u Cetinju, Crna Gora.

Bonus video:

04:03

ESPRESO PONOVO U BARU: Ekskluzivno sa DAVOROM o TAJNOM PLANU, bićete ŠOKIRANI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.