KARLEUŠA JE CRNA OVCA U FAMILIJI! Menjala čak 3 SREDNJE ŠKOLE sa koeficijentom inteligencije 153, ovo su DETALJI
Foto: Dragan Kadić

šok

KARLEUŠA JE CRNA OVCA U FAMILIJI! Menjala čak 3 SREDNJE ŠKOLE sa koeficijentom inteligencije 153, ovo su DETALJI

Vršnjaci joj uopšte nisu bili zanimljivi.

Objavljeno:

Jelena Karleuša nikada nije krila da nije volela da ide u školu, a pogotovo joj se nije sviđala Zemunska gimnazija, o kojoj je svojevremeno rekla sve najgore.

- Zemunske gimnazije se rado sećam, pogotovo razredne i direktora, koji su bili odvratni. Nije tačno da su me izbacili iz te škole, ja sam samu sebe izbacila iz više razloga. Nisu dali devojkama da se šminkaju, ne sme minić da se nosi, ne sme plava kosa, ne sme da se priča na času, ne sme da se jede na času - rekla je JK na početku karijere.

Jelena Karleuša
foto: printscreen instagram/karleusastar

Nakon što se ispisala iz Zemunske gimnazije, JK je drugu godinu upisala u Politehničkoj školi na Novom Beogradu, mašinski smer, ali ni tamo se nije dugo zadržala. Nakon samo tri meseca prešla u turističku školu, koju je pohađala vanredno.

Vršnjaci joj uopšte nisu bili zanimljivi. Više je volela da bude u društvu starijih osoba sa kojima je razgovarala.

Tvrdi da se među njima osećala kao vanzemaljac u kokošinjcu što objašnjava svojim koeficijentom inteligencije koji je na testu iznosio 153.

Jelena Karleuša
foto: Dragan Kadić

Gostujući ranije u emisiji "Zvezde Granda Specijal" Jelena Karleuša je odlučila da podeli sa javnošću priču o svom obrazovanju, budući da je u više navrata istakla da je jedina osoba u svojoj porodici koja nije završila fakultet.

- Posle osnovne škole upisala sam srednju - gimnaziju, pa sam se ispisala iz gimnazije, pa sam vanredno završila turističku i muzičku školu - počela je svoje izlaganje Jelena, na šta ju je Saša Popović prekinuo pitanjem da li se zaista i zbog čega ispisala iz gimnazije, a Jelena je nastavila:

- Tako je, jer sam počela da pevam. A bila sam najbolji đak, ali sam sa 16 godina snimila prvi album i moje školovanje se pretvorilo u pakao. Ostatak mog obrazovanja sam pokušala da nadoknadim sama - priznala je Karleuša, a zatim u šali dodala da je "crna ovca u porodici akademskih građana" zbog toga što ne može da se pohvali fakultetskom diplomom.

Jelena Karleuša
foto: Printscreen

- Srednju školu kao da nisam ni završila. Više sam pevala nego što sam bila u školi - zaključila je pevačica.

Podsetimo, Jelena Karleuša odlučila je 1995. godine da upliva u muzičke vode, a svoj prvi album izdala je iste godine pod nazivom “Ogledalce”, koji je u narodnjačkom fazonu, za razliku od današnjih. U to vreme Jelena je bila mršava i imala je plavu ravnu kosu koju su krasile šiške.

Više od dve i po decenije Karleuša dominira javnom scenom, a ono po čemu je i te kako prepoznatljiva jeste njen stil oblačenja i provokativan stajling.

1 / 8 Foto: Printscreen Instagram/retro_hitovi

Na njenom prvom albumu „Ogledalce“ koji je prodat u 100.000 primeraka našlo se osam pesama, među kojima su: „Ogledalce“, „Gde smo pogrešili mi“, „Najbolja drugarice“, „Da mi nisi drag“, „Biću tvoja“, „Lagao si, lagao“, „Suze devojačke“, „Dala sam ti noć“. Nedavno je ispričala da je njena majka Divna, pozajmila od Dragane Mirković novac, kako bi izdala prvi album, a kasnije ga i vratila. JK je zato uvek isticala da je Mirkovićevoj zahvalna.

Ona je danas jedna od najbolje stilizovanih domaćih pevačica, a njene odevne kombinacije vrede i po nekoliko hiljana evra. Ono što se nije menjalo od samih početaka pa do danas je da Karleuša nikada nije prestala da provocira javnost, kako svojim stajlingom, tako i svojim izjavama.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.