TRI KARTE ZA HOLIVUD I USIJANJE: Gledajte najbolje domaće filmove na Kurir televiziji
Foto: promo

hit

TRI KARTE ZA HOLIVUD I USIJANJE: Gledajte najbolje domaće filmove na Kurir televiziji

Obožavate ove filmove!

Objavljeno:

Domaći film "Tri karte za Holivud", u kojem su zapažene uloge ostvarila neka od najvećih imena srpske kinematografije na programu je danas u 15 časova na Kurir televiziji.

Film snimljen 1993. godine režirao je Božidar Nikolić, dok scenario potpisuju Željko Mijanović i Dragoslav Bokan.

Radnja ovog kultnog ostvarenja prati priču o trojici dečaka koji, opčinjeni magijom sedme umetnosti, odlučuju da iz svoje varošice pobegnu, ništa manje, nego pravo za Holivud. U isto vreme lokalni policajac euforično organizuje doček predsednika države, a njegovi "strogo kontrolisani" građani pod utiskom dramatičnih događaja oko Kube 1962. godine, počinju da se dele na dva tabora, rešena da isteraju do kraja ono što će uspeti Hruščov i Kenedi. Nezaboravne uloge na ovom filmu ostvarili su Branislav Lečić, Bogdan Diklić, Ljubiša Samardžić, Neda Arnerić, Velimir Bata Živojinović, Branislav Ciga Jerinić, Vesna Stanojević, Dragan Nikolić, Lidija Pletl, Slobodan Ćustić, Vesna Čipčić i drugi.

filmovi
foto: promo

U nedelju, u 17.10 časova pogledajte film “Usijanje”.

Jugoslovenski film iz 1979. godine režirao je Boro Drašković, koji je napisao i scenario zajedno sa Mirkom Kovačem.

Dva mladića i jedna devojka, od kojih svako uporno zastupa svoje gledište, zatečeni su u vremenu kad se do usijanja postavljalo pitanje ljudske slobode.

Sirotinja iz Hercegovine preživljava pre rata uz pomoć švercovanja duvana. Vlast se sa njima bespoštedno obračunava, ali oni nemaju šta da izgube. Dolaskom italijanskih okupatora dvojica prijatelja nastavljaju svoj posao, sve dok jedan ne odluči da ode u partizane.

Glavne uloge tumače Dragan Maksimović, Rade Šerbedžija, Gordana Kosanović, Ivo Gregurević, Marko Todorović, Svetolik Nikačević, Fabijan Šovagović, Velimir Bata Živojinović, Zoran Radmilović, Mirjana Kodžić, Boro Begović i mnogi drugi.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.