POREKLO MITRA MIRIĆA ĆE MNOGE ZABEZEKNUTI: Pevač je DUGO TAJIO prošlost, a ovi detalji su tek ŠOK
Foto: Damir Dervišagić

niste znali ove detalje

POREKLO MITRA MIRIĆA ĆE MNOGE ZABEZEKNUTI: Pevač je DUGO TAJIO prošlost, a ovi detalji su tek ŠOK

Njegova biografija je sve šokirala

Objavljeno: 08:46h

Mitar Mirić osvaja narodnu i turbo folk scenu već 4 decenije, a na vrhuncu svoje karijere je bio tokom 80 – ih i 90 – ih godina 20. veka, izvodeći numere ,,Jači smo od sudbine”, ,,Palim zadnju cigaretu”, ,,Grešnik” i brojne druge.

Njegova prva singl ploča je izašla još 1975. godine, kada je Mitar Mirić napunio 18 godina, a na ovom albumu su radili velikani sevdalinki Zaim Imamović i Ismet Alajbegović Šerbo. Na ovoj ploči, koju je Mitar Mirić izdao u saradnji sa diskografskom kućom ,,Diskoton” našle su se numere ,,Srećna s njime živiš” i ,,Od mene je ljubav jača”.

NJegov sledeći singl, pod nazivom ,,Kad se spusti tiho veče”, izlazi 1976. godine u saradnji sa ,,PGP RTB” – om, a potom Mitar Mirić započinje saradnju sa diskografskom kućom ,,Diskos”, sa kojom saradnja traje sve do 1992. godine.

Mitar Mirić
foto: Damir Dervišagić

Naime, u saradnji sa ,,Diskosom”, Mitar Mirić objavljuje još 7 singl ploča i to: 1976. godine ,,Na rastanku nisam krio suze” i ,,Otišla si, neka ti je srećno”, 1977. godine ,,Pevajte mi pesme tužne” i ,,Navika je od ljubavi jača” i drugu sa pesmom ,,Dođoh srećan da me vidi majka”, 1978. godine ,,Okreni se, ne okrenula se” i ,,Žao mi je što te ostavih” i drugu sa pesmama ,,Nizamski rastanak” i ,,Ne zaboravi ovaj grad” i 1979. godine ,,Ne pitaj me kad ću sutra doći” i ,,Ne žali, druže, za njom” i drugu sa numerama ,,Poslednja stanica” i ,,Nisam onaj koga očekuješ”.

Mitar Mirić je u javnosti važio i za alkoholičara, tačnije, zbog velike ljubavi prema kvalitetnoj boci alkoholnog pića, Mitar Mirić je od strane novinara prozvan i vođom ,,Alko – klana” u beogradskim ugostiteljskim objektima ,,Slavija” i ,,Šumatovac”, u kojima je često odsedao.

Za Mitra Mirića vezuju se mnoge propijene i neprospavane noći, on je stekao status legendarnog pevača narodnih pesama, rado govori o pehovima koji ga zadese na nastupima, ali o ženi nikada nije govorio.

Mitar Mirić
foto: Damir Dervišagić

Ipak, sada je otkriveno da ima i ljubavnicu. Kako prenose domaći mediji, više od dve godine je u vezi sa pevačicom Draganom Janićijević koja je poznata pod pseudonimom Lepa Gaga. Mitar zbog Gage redovno odlazi u njeno rodno selo koje se nalazi pored Prokuplja.

Inače, Dragana je od Mitra mlađa punih 30 godina, što dodatno izaziva komentare javnosti. - prenosi Informer.

– 1990. godine stiže album ,,Najjači smo, najjači”, sa pesmama ,,Hoćemo li?”, ,,Posle tebe”, ,,Nemam razloga da živim”, ,,Na svadbu ću tvoju doći”, ,,Duša od čoveka”, ,,Ko je onaj mladić?” i ,,Pališ, pališ mene”.

1 / 9 Foto: Facebook printscreen

Posle dvogodišnje pauze, Mitar Mirić objavljuje i album ,,Nepopravljiv”, ponovo u saradnji sa diskografskom kućom ,,Diskos”, a, pored naslovne numere, na ovom albumu su se našle i pesme ,,Prvi i poslednji”, ,,Kad bi’ mog’o da te kupim”, ,,Nema ništa bez Srbije i Beograda”, ,,S đavolom kule gradim”, ,,Sačuvaj ljubav za mene”, ,,Nemoj da me izbegavaš” i ,,Two hymns”.

Mitar Mirić je rođen kao Dimitrije Mirić 16. januara 1957. godine u selu Bogutovu, kod Ugljevika, u Bosni i Hercegovini. U svom rodnom kraju je završio osnovnu i srednju školu, a tu je načinio i svoje prve muzičke korake.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.