JELENA BIN DRAI JE KUMA POZNATOM SRBINU: Svi ga OBOŽAVAMO i svi ga znamo, bila je OVO VELIKA TAJNA
Foto: Instagram printscreen/jelenabindrai

pravi šok

JELENA BIN DRAI JE KUMA POZNATOM SRBINU: Svi ga OBOŽAVAMO i svi ga znamo, bila je OVO VELIKA TAJNA

Tokom 2016. godine uvršten je u Odbojkašku kuću slavnih

Objavljeno: 16:24h

Jelena Jakovljević Bin Drai je bivša srpska manekenka i misica, te modni dizajner. Rođena je 16. maja 1979. godine u mestu Žabalj pored Novog Sada. Jelenini roditelji su bili prosvetni radnici i insistirali su da ona i njen brat Peđa steknu obrazovanje. Jelena je studirala arhitekturu ali je nije privela kraju. Ima završene magistarske studije ekonomije, piše sajt biografija.

1997. godine se našla među 10 finalistkinja na takmičenju za Elite Model Look. 1998. godine je proglašena za Mis Jugoslavije, Mis fotogeničnosti i Mis interneta. Ušla je u istoriju jer je osvojila tri od pet titula na jednom izboru.

Iste godine je na svetskom takmičenju ostala bez plasmana. Počela je da sarađuje sa sledećim agencijama: Fashion model, Names, Woman, itd.

Putovala je po svetu i kratko je živela u Italiji. 2001. godine je došla u Dubai kao jedan od prvih supermodela u regionu. 2009. godine Jelena je dobila priznanje za poslovnu ženu godine. Vlasnica je velikog lanca kozmetičkih i spa centara „Vanilla i Chocolate by Jelena“. Takođe se bavi modom i humanitarnim radom.

2013. godine je nominovana za „Ženu privrednika godine Srednjeg Istoka“. Njeni saloni su po drugi put nominovani za najbolje u What’s on magazinu. Na ostrvu Palma je otvorila polikliniku „Al Das“ i obdanište koje je namenjeno visokom staležu koji tamo živi.

1 / 3 Foto: Printscreen

On je sin Miloša Grbića i rođeni je brat Vladimira Grbića. Poreklom su iz Trebinja u Republici Srpskoj.

Sa odbojkaškom reprezentacijom Jugoslavije je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju i bronzanu na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti. Sa reprezentacijom je još osvojio srebrnu medalju na svetskom prvenstvu 1998. u Japanu i bronzanu medalju na SP 2010. godine u Italiji, kao i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2007.

Jugoslovenski olimpijski komitet ga je proglasio najboljim muškim sportistom 1997. godine, proglašen je za najboljeg sportistu Vojvodine 2010. godine, a 2011. je od Sportskog saveza Srbije primio "majsku nagradu".

Od 2015. godine je bio selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije, sa kojom je 2016. godine uspeo da osvoji istorijsku zlatnu medalju u Svetskoj ligi u Krakovu.

Tokom 2016. godine uvršten je u Odbojkašku kuću slavnih.

1 / 6 Foto: EPA/Adam Warzawa

Vodio je tim ZAKSA iz Poljske. Od 2022. godine je postavljen na mesto selektora reprezentacije Poljske.

Sa reprezentacijom Poljske je osvojio bronzanu medalju u Ligi nacija 2022. godine koje je održano u Bolonji.

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić venčao se pre deset godina, ali malo je poznato da mu je venčana kuma naša bivša misica i manekenka.

Jelena Jakovljević bin Drai, nekadašnja miss Jugoslavije koja je već osam godina u srećnom braku sa arapskim šeikom Saidom, iznenadila je javnost kada je objavila fotografiju sa venčanja Nikole Grbića.

Malo je poznato da je Jakovljevićeva bila venčana kuma bivšem odbojkašu, odnosno njegovoj ženi Stanislavi.

1 / 5 Foto: instagram/printscreen

- Svako ima prijatelje u određenoj fazi svog života. Srećna sam što imam vas dvoje za ceo život! Mnogo vas volim! Kum nije dugme - napisala je bivša manekenka.

Inače, Stanislava i Jelena su rodom iz Žablja i drugarice su od malih nogu. Poznato je da je Grbić svoju suprugu upoznao preko društvenih mreža. Danas slave deceniju braka, u kojem su dobili dva sina Matiju (9) i Miloša (6).

Bonus video:

04:03

ESPRESO PONOVO U BARU: Ekskluzivno sa DAVOROM o TAJNOM PLANU, bićete ŠOKIRANI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.