CELOG ŽIVOTA SLUŠAMO O KRISTIJANU GOLUBOVIĆU, A NISMO IMALI POJMA DA JE OVOLIKO VISOK: Ostaćete u ogromnoj NEVERICI
Foto: Printscreen

ovo niste znali

CELOG ŽIVOTA SLUŠAMO O KRISTIJANU GOLUBOVIĆU, A NISMO IMALI POJMA DA JE OVOLIKO VISOK: Ostaćete u ogromnoj NEVERICI

1993. godine nemačke vlasti su ga isporučile jugoslovenskim koje su ga tražile zbog krivičnih dela koja je počinio od 1988. do 1990. godine. 1994. godine je učestvovao u snimanju dokumentarne emisije B92, „Vidimo se u čitulji“

Objavljeno: 20:40h

Aleksandar Golubović (samozvani Kristijan što u prevodu znači hrišćanin) je srpski MMA borac rođen 30. novembra 1969. godine u Minhenu, zapadnoj Nemačkoj.

Osamdesetih godina prošlog veka je došao u Srbiju gde je sa majkom i sestrom živeo na Zvezdari, a zatim na Voždovcu. Otac je odveden na doživotnu robiju pre nego što se Kristijan rodio, a prvi put ga je video kada je pobegao iz zatvora u Minhenu.

1983. godine je započeo vezu sa frizerkom Danijelom Đukić koja mu je rodila sina Lazara. 1987. godine je napravio prvi prekršaj kada je u kafani u Boleču pretukao jednog gosta. To je bio početak njegove karijere kriminalca koji je više od polovine života proveo u zatvoru.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/Zadruga Official

1989. godine se potukao sa Slavkom Mijovićem, zvanim Mija Pijuk, ispred diskoteke „Luv“. 1990. godine je sa oružjem upao u diskoteku koja se nalazila u hotelu „Mažestik“, pucao nekoliko puta u plafon i pobegao. Društvo u toj akciji mu je pravio Dragan Nikolić, zvani Gagi, koji je bio umešan u Arkanovo ubistvo. Pobegao je u Nemačku gde je tri godine robijao u maloletničkom zatvoru u Dizeldorfu zbog krađa i provala.

1993. godine nemačke vlasti su ga isporučile jugoslovenskim koje su ga tražile zbog krivičnih dela koja je počinio od 1988. do 1990. godine. 1994. godine je učestvovao u snimanju dokumentarne emisije B92, „Vidimo se u čitulji“, koja je snimljena na osnovu knjige „Kriminal koji je izmenio Srbiju“ autora Aleksandra Kneževića i Vojislava Tufegdžića. Pričao je kako je provodio vreme u zatvoru i kako su mu u Nemačkom zatvoru slomili nos. 1999. godine sud u Solunu ga je osudio na četrnaest i po godina zatvora zbog krađe, preprodaje ukradenih automobila i oružane pljačke.

Kristijanova odbrana je priložila dokumenta u kojima je pisalo da je Oslobodilačka vojska Kosova ucenila njegovu glavu na milion maraka zbog čega su tražili garancije za njegovu bezbednost. U zatvoru u atinskom predgrađu Koridalos je proveo četiri godine i dva meseca nakon čega je 2003. godine, tokom policijske akcije „Sablja“, izručen vlastima u Srbiji jer je pokušao da iznudi 10.000 nemačkih maraka od vlasnika slot kluba „Aleksandar“, Milorada Majkića. Kristijan Golubović je, verovali ili ne, visok 192cm.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.