ZEKA MILIONER SE VRAĆA NA MALE EKRANE! PONOVO ĆE VODITI OMILJENI KVIZ: Napustio Dubai i došao u Srbiju! (FOTO)
Ivan Zeljković Zeka, Foto: youtubescreen

zvanično

ZEKA MILIONER SE VRAĆA NA MALE EKRANE! PONOVO ĆE VODITI OMILJENI KVIZ: Napustio Dubai i došao u Srbiju! (FOTO)

Zeka Milioner nastavlja tamo gde je stao, sa istim žarom i energijom

Objavljeno:

Još kada je najavljeno da se kviz “Želite li da postanete milioner” koji se emituje od ponedeljka do četvrtka od 21.30 na Nova S uz SBB vraća na naše ekrane, mnogi su konstatovali da će biti teško zamisliv bez Ivana Zeljkovića (47) preko puta “vruće stolice”.

Sve dok nije i zvanično potvrđeno da će se on ponovo naći u čuvenoj voditeljskoj ulozi, oni koji su ga tu i očekivali nisu sasvim verovali koliko je to ostvarivo.

Zeka Milioner
foto: Printscreen

Zekin odlazak iz Srbije pre više od decenije činio se do te mere radikalnim i konačnim da su bile gotovo minimalne šanse da će ga nešto vratiti na duže u domovinu, naročito nakon odluke da se skloni sa televizijskih ekrana i oproba u sferi produkcije.

Međutim, ljubav prema formatu koji ga je proslavio previše je velika da ne bi bila iznova rasplamsana, a Ivan nam u ekskluzivnom razgovoru otkriva kakav je osećaj vratiti se mladalačkoj romansi.

Da li ste poziv da posle mnogo godina ponovo vodite ovaj kviz prihvatili na prvu ili ste razmišljali?

Bio sam potpuno iznenađen pozivom, da se neko setio koliko je bio uspešan ovaj kviz i kako je to divna i kulturna porodična zabava bila. U ovom vremenu u kojem živimo svima je neophodno nešto što je istinski pozitivno i zabavno. “Milioner” je globalni fenomen koji je u Srbiji bio primljen fantastično, “Nova S” je ozbiljna i produkciono jedna od najjačih televizija i tu nije bilo dileme da li da prihvatim ili ne. Međutim, miran život van žiže interesovanja ima svojih prednosti i ako je bilo malo razmišljanja o prihvatanju - to je bilo zbog toga. Na kraju smo porodično doneli odluku i eto me opet u vrućoj stolici.

Napustili ste Srbiju i potpuno promenili život, sećate li se danas kako je to sve izgledalo i kako ste se osećali?

U trenutku kada sam ponovo počeo da gradim svoj poslovni život, pomislio sam “zašto da to ne uradim u inostranstvu jer sam to oduvek želeo”. Dugo sam se pripremao za taj put, odluku da probam sam doneo u avgustu, u oktobru posetio da vidim ima li ta odluka smisla a u februaru počeo da živim u Dubaiju. Nijedan početak nije lak, ali kad dođe nagrada za tu žrtvu nekako je sve lakše. Pomoglo mi je i to što je Dubai relativno blizu i što sam često u Srbiji. U stalnom sam kontaktu i sarađujem sa ljudima iz Srbije, čak imam i isti broj telefona i dalje.

Koliko je život u Dubaiju bez medijskog pritiska bio lakši?

Uh, pravo pitanje. Lakši je, mnogo. Sve u životu ima svoje lepe strane i one manje lepe. Ne smemo da zaboravimo da ta medijska pažnja donosi i lepe stvari. Otvorena vrata, lepe situacije kojih se trebalo odreći, ali opet, lepo mi je ovako. Mir, porodica, uživanje.

U kojoj meri vam je nedostajala Srbija i da li ovaj poslovni angažman uopšte podrazumeva da ste se u nju vratili trajno ili život nastavljate u Emiratima?

Srbija mi nedostaje baš kao što Aleksa Šantić kaže „Sunce tuđeg neba neće vas grijat k’o što ovo grije“... A sa druge strane, svet je veliki i lep i toliko toga ima da se vidi i nauči. To opet progovara onaj istraživač u meni. A činjenica je i da svet nikada nije bio „manji“, bliži, pristupačniji, pogotovo u poslednje vreme kada ljudi mogu da rade odakle god u svetu. Zašto ne odlaziti na dva-tri meseca negde pa se vratiti pa opet... Baš u tom duhu, drago mi je da ću zbog „Milionera“ češće boraviti u Srbiji.

1 / 5 Foto: youtubescreen

Rekli ste da ste zbog posla i nekih prijateljstava našu zemlju često posećivali, koliko se ona promenila otkako ste otišli sa vašeg čuvenog radnog mesta?

Srbija se mnogo promenila u poslednjih deset godina. Kao kad živite u jednom kraju grada ceo život, preselite se, pa opet prođete kroz njega, a ne možete da ga prepoznate. Znate one čuvene „u moje vreme“ rečenice... Što ne znači nužno da je bilo bolje ili lošije, samo drugačije i, nekako, vaše.

I vi ste se promenili, malo ste se “pojačali” tokom ove pauze iza kamere, pa ste i sami priznali da bijete bitku sa kilogramima. Osećate li u tom smislu pritisak da pred gledaocima morate izgledati najbolje što možete ili vam je na tom polju fokus ipak na zdravlju?

Najbitnije je da se vratim zdravom životu. A svakako samim tim i da izgledam što bolje na ekranu. Uvek je lakše kada imate neki neposredan povod i sad ga imam. Nema izgovora. Održivi napredak sa aspekta zdravlja pre svega je moranje. Iskreno, ono što me je uvek “vadilo” je sportska aktivnost. Zdravlje se i dalje drži, da kucnem u drvo, da ne ureknem.

Verovatno najveća promena za vas od poslednjeg emitovanja “Milionera” jeste što tada niste imali svoje male “navijače” u kući, a danas ćerka Petra i sin Luka jedva čekaju da vas gledaju u voditeljskoj ulozi. Da li vam to stvara još jednu vrstu pritiska?

Iskreno, kad god smo zajedno a neko me prepozna, Petra i Luka pitaju kako je to bilo kad sam bio poznat. Dovoljno su veliki da kapiraju šta to znači, imaju i oni svoje zvezde. I ne mogu da kažem, bilo mi je žao da ne budu deo svega toga. Objasnili smo im da to ima i dobre i loše strane i da nije uvek lako. Zahvaljujući njima sam lakše prihvatio ovu novu/staru ulogu. Drago mi je da malo osete deo te priče, pa će sami reći da li im se sviđa ili ne.

U kojoj meri su vaša deca upoznata sa našom zemljom i jezikom i kako biste opisali iskustvo njihovog podizanja na podneblju kao što je Dubai?

Deca često borave u Srbiji a leti provedu i po dva meseca sa bakama i dekama, što je fantastično i za njih, i za bake i deke, a i za nas. U našoj kući se priča isključivo srpski, slavimo slavu, idemo u pravoslavnu crkvu. Često se družimo sa našim ljudima. Rekao bih da imaju dovoljno kontakta sa Srbijom da znaju ko su i odakle su, gde su im koreni, da budu ponosni na to, a opet da žive život kao građani sveta. Čak i kada smo im davali imena bitno nam je bilo da ona budu nekako naša a opet internacionalna, iako tada nismo planirali život u inostranstvu. Želeli smo da nam deca budu kosmopolite. Nismo mogli bolje mesto da nađemo od Dubaija za takvo odrastanje. Petra i Luka idu u englesku školu, koju pohađaju deca šezdeset različitih nacionalnosti. Imaju drugare iz svih delova sveta, govore engleski bolje od nas. Mislimo da je to mnogo bitno za njihovo odrastanje. Kad je u školi bio poslednji nacionalni dan, dan kada deca predstavljaju svoje zemlje, sami su tražili da se obuku u narodne nošnje. Nismo ih našli ovaj put, ali smo spremni za sledeće izdanje.

Zeka Milioner
foto: Instagram

Šta vam je rekla supruga Vesna na ponudu da se vratite vođenju kviza i možete li ukratko da opišete kako vaš brak izgleda posle toliko godina? Znate i sami da vam je i brak, ne samo posao, svojevremeno bio pod pritiskom medija, da li je sve išlo mnogo lakše kada ste se odselili?

Odluku o povratku smo doneli zajedno. Pritisak pod kojim smo živeli je bio neopisivo veliki, ali smo i tada to prihvatali kao deo priče. Kada smo počeli da se zabavljamo krenula je i moja malo ozbiljnija medijska karijera, pa smo se zajedno navikavali na te stvari. Nije lako, ali obzirom da među nama ima ljubavi, razumevanja, poštovanja i otvorene komunikacije – sve se izdrži. Mi znamo ko smo, stojimo čvrsto sa dve noge na zemlji, znaju i naši najbliži i to je ono što je bitno.

Šta očekujete od života nakon ponovne slave na našim prostorima i osećate li da ste ponovo na uzbudljivoj životnoj prekretnici?

Ovo je baš zanimljivo pitanje, a pravi odgovor će dati vreme. Cela priča sa “Novom S” je od prvog kontakta krenula lepo i lagano. Ekipa angažovana na kvizu je sjajna i dozvoljava mi da uživam u trenutku i dam svoj maksimum. Mnogo je bitna ta energija, što bi rekli “vajb”, jer se ona jasno vidi kroz kamere i ekrane. Kao što sam i negde rekao, “Milioner” mi je dva puta promenio život na bolje, kao voditelju pa zatim i producentu, neka bude i treći. Nek to bude ono zdravlje koje smo pominjali i da deca malo vide kako to izgleda i iz toga nešto i nauče.

Bonus video:

31:07

KVIZ-S03-EP98

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.