POZNATI SPREMNI ZA KRIZU? Bojana naučila da štedi, a Džidža otkrila kako će sušiti kosu!
Foto: Privatna arhiva

ko bi rekao?!

POZNATI SPREMNI ZA KRIZU? Bojana naučila da štedi, a Džidža otkrila kako će sušiti kosu!

Kako reaguju na apele?

Objavljeno:

U celoj Evropi je energetska kriza. U proteklom periodu drastično je skočila cena električne energije po kojoj naša zemlja uvozi struju iz inostranstva. Zbog toga su državni organi već apelovali na građane da se se spreme na štednju i da u narednom periodu smanje potrošnju električne energije.

Za javne ličnosti često važi da su bahati i da se rasipaju, pa i da su navikle na luksuzan život. Proverili smo sa nekim poznatnim ličnostima na koji način će dati svoj doprinos štednji.

– Ja sam kao dete prošla restrikcije električne energije, pa smo jedan period imali totalno gašenje struje po nekoliko sati dnevno. Sećam se da su bile restrikacije u tri smene, nekada noćne, a nekada dnevne, kako nam zapadne - osvrnula se voditeljka Bojana Lazić na stanje od nekoliko decenija.

Međutim, kod nas je najavljeno da ovog puta restrikcija neće biti, ali se apeluje na građane da štede.

– Stvarno sam naučena od malih nogu da se adaptiram svemu i svačemu i da to ne doživljavam traumatično. I ceo život idem po stanu i gasim svetla koja mi u tom momentu nisu potrebna, što i sada radim navika. Meni su najbitniji televizor, topla voda i da mi je toplo u stanu.Sve drugo bih mogla da svedem na minimum i da doprinesem štednji električne energije - rekla je voditeljka "Pinka" za Espreso.

Dok je bila u rijalitiju "Farma" popularna pevačica Aleksandra Džidža Stojković je još tada naučila da funkcioniše bez nekih aparata. Poznato je da su aparati koji u sebi imaju grejna tela zapravo najveći potrošači. Pevačicu smo pitali da li bi mogla da smanji potrošnju struje tako što bi se odrekla upotrebe pegle za kosu ili možda fena.

– Vreme uglavnom provodim u mraku. Tako da već tu štedim. Peglu ne koristim jer imam najlepšu kosu kojoj ne treba ništa. Jedino ću kosu da sušim pored peći na drva umesto fenom i eto mog doprinosa štednji - rekla nam je Džidža.

Zvezda "Granda" Stefan Babić je mašinski inženjer i ova tema je baš oblast iz njegove profesije.

– Treba kupiti štedljive sijalice, kupati se hladnom vodom, piti manje kafe, racionalno koristiti šporet, voditi računa da ne ostaju upaljene ringle i podesiti da mobilni bude na štedljivoj bateriji - savetovao je Stefan, koji ove mere i sam primenjuje.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Bonus video:

06:51

Espreso modna policija: Bojana Lazić

(Espreso/M.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.