PREPOZNAJETE LI NAŠU VELIKU ZVEZDU I LEGENDU NARODNE MUZIKE? Promenila je ime, bila u vezi sa OŽENJENIM POLITIČAREM
Ana Bekuta u mladosti, Foto: instagram/printscreen

ko je u pitanju?

PREPOZNAJETE LI NAŠU VELIKU ZVEZDU I LEGENDU NARODNE MUZIKE? Promenila je ime, bila u vezi sa OŽENJENIM POLITIČAREM

Prošle su decenije, ali po izgledu je i danas prepoznaju

Objavljeno:

Jedna od najpopularnijih pevačica narodne, folk i pop-folk muzike današnjice, svoju muzičku karijeru je počela da gradi postepeno nastupajući širom tadašnje Jugoslavije, po mnogobrojnim restoranima, hotelima i kafanama.

Svoj prvi profesionalni nastup imala je pre više od četiri decenije, nakon čega je po predlogu tekstopisca i kompozitora Predraga Vukovića, uzela umetničko ime Ana Bekuta, jer je u to vreme na muzičkoj sceni bilo nekoliko Nada, što je i njeno pravo ime, koje su se izvodile narodnu muziku, kao što su: Nada Obrić, Nada Topčagić, Nada Mamula.

Album koji je izdala 1985. godine, učinio je da Ana postane izvođač vanvremenskih hitova koji se i danas pevaju, a na albumu koji je izašao pomenute godine, to je bio tek početak i prvi u nizu, sa pesmom "Ja nisam rođena da živim sama".

Svake naredne godine je izdavala studijski album, na kojem su se nizale pesme koje se i dan danas pevaju i traže na proslavama i u kafanama, kao što su: "Ti mi trebaš", "Rano moja", "Bekrija", "Ostavljena", "Veseljak", "Imam jedan život", "Oluja", "Kralj ponoći", "Zlatiborske zore", "Zavoleh te", "Crven konac", "Brojanica" i mnoge druge koje se nalaze na objavljenih osamnaest studijskih albuma.

Tokom svoje duge i plodonosne karijere, održala je brojne nastupe i koncerte, dok je svoj prvi solistički koncert u Beogradu, održala u Sava Centru 2011. godine, nakon čega je to postala tradicija, pa tako svake godine u pomenutom prostoru održava koncert.

Svojim glasom, hitovima i harizmom, dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, kao što su: Nacionalni estradno-muzički umetnik Srbije, Estradno-muzička nagrada Srbije za životno delo i Povelja Kulturno-prosvetne zajednice.

Kada je njen privatni život u pitanju, pevačica je bila udata za bubnjara Predraga Vidovića, sa kojim je živela u Šapcu, ali se nakon njihovog razvoda preselila u Beograd.

Dugo godina, tačnije od 2012. godine, pa sve do njegove smrti 2021. godine, bila je u vezi sa nekadašnjim srpskim mininstrom Milutinom Mrkonjićem.

Osim što se i dalje aktivno bavi muzikom, nastupajući po državi i regionu, ona je stalni član regionalnog muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" od 2014. godine.

Nedavnom objavom na svom Instagram profilu, poznata umetnica je otkrila kako je izgledala kao devojčica u šumadijskoj narodnoj nošnji, na kojoj se vidi da je i tada nastupala pevajući na nekoj od priredbi. Ono što je prepoznatljivo i što se do danas nije promenilo to je mio pogled koji je i danas krasi.

Bonus video:

00:26

Ana Bekuta na nastupu u Vrnjačkoj Banji

(Espreso/Gloria)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.