MIRU STUPICU SMO OBOŽAVALI, A NIKO NIJE ZNAO DA SU JE ČAK 3 TRAGEDIJE LOMILE: Istina koja se OTKRILA zakucava!
Foto: Printscreen Youtube

tuga

MIRU STUPICU SMO OBOŽAVALI, A NIKO NIJE ZNAO DA SU JE ČAK 3 TRAGEDIJE LOMILE: Istina koja se OTKRILA zakucava!

Tih teških ratnih godina snalazili su se kako su umeli, a krizna vremena ostavila su poslednice na licima velikana srpskog glumišta

Objavljeno:

Legenda našeg glumišta Mira Stupica ostavila je veliki trag u domaćoj kinematografiji, kao i na “daskama koje život znače”, a do poslednjeg dana bila aktivna u glumi.

Rođena je 17. avgusta 1923. godine kao najstarije dete Radomira Todorovića i Danice. Mira je imala dva brata koji su preminuli kao deca i još jednog mlađeg, kasnije poznatog glumca, Boru Todorovića. Odrasla je u siromaštvu. Rođena je u Gnjilanu gde su u to vreme bili zaposleni njeni roditelji kao profesori u Gimnaziji.

Mirin otac preminuo je kada je ona imala svega deset godina, kada se sa porodicom preselila u Gornji Milanovac, a kasnije su život nastavili u Aranđelovcu zbog majčinog posla.

Mira je poslušala porodicu i upisala Trgovačku akdemiju u Beogradu, iako je nimalo nije interesovala. Neretko je bežala iz škole, kako bi otišla u pozorište.

Njen poznati brat Bora Todorović i ona proveli su okupaciju Beograda tokom Drugog svetskog rata u Beogradu. češće gladni, nego siti.

1 / 4 Foto: Youtube

Tih teških ratnih godina snalazili su se kako su umeli, a krizna vremena ostavila su poslednice na licima velikana srpskog glumišta.

U jednom trenutku njenu mamu su otpustili sa posla, prisećala se Mira:

-Mamu su otpustili. Kuća je bila rastresena od bombardovanja, kroz rupe ulazili su hladnoća i sneg. Nema hrane, nema drva. Uveče kad ležemo, mi oblačimo kapute, čarape, pa čak i rukavice. Bora traži da onako u mraku igramo slovo na slovo, i to samo o hrani. Sklepao je neku dasku sa točkićima i uputio se na Železničku stanicu da bude nosač i da nas svojim radom hrani – prisećala se Mira u svojim memoarima.

Njeno interesovanje i ljubav prema glumi rezultitrali su prvim nastupom u pozirištu 1941. godine.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.