PORODIČNA TRAGEDIJA SRPSKE GLUMICE IZ "JUŽNOG VETRA": Jedva sačuvala ŽIVU GLAVU, isplivali detalji iz prošlosti!
Jovana Stojiljković, Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

gluma

PORODIČNA TRAGEDIJA SRPSKE GLUMICE IZ "JUŽNOG VETRA": Jedva sačuvala ŽIVU GLAVU, isplivali detalji iz prošlosti!

Malo je poznato da je ona doživela više porodičnih tragedija, o kojima nikada nije želela javno da govori

Objavljeno:

Glumica Jovana Stojiljković jedna je od najtalentovanijih u svojoj generaciji, a proteklih godina je obeležila brojna uspešna ostvarenja.

Gledali smo je u serijama “Senke nad Balkanom”, “Područje bez signala”, “Jutro će promeniti sve”, “Južni vetar”, a glumica je poznata kao neko ko ne priča mnogo o svom privatnom životu za medije.

Ipak, Jovani nije uvek bilo lako, a jednom prilikom je pričala o turbulentnim devedesetim, tokom kojih je odrastala.

– Morala sam da se određujem i da kroz svoje ideje i stavove ljudima govorim ko sam. Odrasla sam u jednom kraju u Beogradu koji je, nažalost, poznat po nasilju, i u kvartu sam morala da se izborim ne da sačuvam patike, nego i za živu glavu, a još sam i devojčica – prisetila se glumica.

Malo je poznato da je ona doživela više porodičnih tragedija, o kojima nikada nije želela javno da govori.

Njen deda Vlajko Stojiljković bio je poslanik Savezne skupštine Savezne Republike Jugoslavije i ministar unutrašnjih poslova od 1997. do 2000. godine, a jedan je od osnivača Socijalističke partije Srbije. Nakon Petog oktobra, on je podneo ostavku na funkciju republičkog ministra, ali je zadržao mandat poslanika. Međutim, dve godine kasnije usledila je tragedija.

1 / 4 Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Vlajko je, naime, 11. aprila 2002. godine, na dan kada je usvojen Zakon o saradnji Srbije i Crne Gore sa Haškim tribunalom, na stepenicama ispred zgrade tadašnje Skupštine izvršio pokušaj samoubistva. Preminuo je dva dana kasnije u Urgentnom centru u Beogradu, nakon čega je sahranjen u Požarevcu, a njegovoj sahrani prisustvovalo je 1.500 ljudi.

Godinama ranije, i njegova supruga Jelisaveta je sebi oduzela život, u podrumu zgrade u Požarevcu u kojoj su živeli.

To, nažalost, nisu bile jedine ovakve smrti koje su obeležili život slavne glumice, budući da je i njen otac Vladimir, doktor pravnih nauka, vanredni profesor Pravnog fakulteta i jedan od osnivača Jugoslovenske levice, takođe izvršio samoubistvo.

Dve godine nakon očeve smrti, on je oduzeo sebi život u porodičnom stanu na Novom Beogradu, nakon čega je, takođe, sahranjen u Požarevcu.

– Vlada je bio odličan prijatelj. Požrtvovan i veliki entuzijasta. Postigao je sve što je u našoj struci najvrednije. Za tragediju sam saznao u vestima. Imao je dobru i tananu dušu, koja nije izdržala… – izjavio je njegov kolega i prijatelj Slobodan Panov.

Jovana je, inače, rođena u prvom Vladimirovom braku, a glumica iz očevog drugog braka ima polubraću Vlajka i Božidara.

Bonus video:

01:17

Sara Jo

(Espreso / Pulsonline.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.