ANA ŠTAJDOHAR PATOSIRALA SVE, OSTAĆETE ZATEČENI NAKON NJENIH REČI: Tiče se PORODIČNOG NASILJA!
Ana Štajdohar, Foto: Youtube

iskrena

ANA ŠTAJDOHAR PATOSIRALA SVE, OSTAĆETE ZATEČENI NAKON NJENIH REČI: Tiče se PORODIČNOG NASILJA!

Poruka Ane Štajdohar sve šokirala

Objavljeno: 11:33h

Pevačica Ana Štajdohar već deceniju je u skladnom braku za Nikolom Demonjom sa kojim ima dvoje dece sina Lava i ćerku Niu. Kao brižna majka trudi se da svaki slobodan trenutak posveti deci i da oni na raspustu što manje vremena provode na tabletima i mobilnim telefonima.

Jedno sasvim obično veče u Aninom i Nikolinom domu pokrenulo je lavinu emocija, besa i brojnih pitanja.

1 / 6 Foto: Braća Nadeždić

"Uzmem ja da pročitam pre neki dan deci našu narodnu bajku “Nemušti jezik”. Sećam je se iz školskih dana, ali vrlo slabo, pamtim samo neke delove, ali ne i njen smisao.

Ukratko, čobanin je spasio zmiju od vatre, ona mu se obmotala oko vrata i rekla mu da je vodi njenom ocu, caru zmija, jer će ga bogato nagraditi za dobro delo. Nudiće mu sva blaga, ali on samo treba da traži “nemušti jezik” zauzvrat i ništa drugo. Dobi čobanin na kraju šta je hteo, sposobnost da razume jezik životinja (kako je isprva razumeo zmiju ostaje nepoznato), ali i upozorenje da će umreti ako nekome ispriča o tom daru.

Pred kraj priče, čobanin se nadje u situaciji u kojoj ga je žena (inace trudna) pritiskala da joj kaže o čemu se radi. Vagao je da li da joj sve ispriča i na kraju se odluči da joj ne kaže, vec uze batinu i pošteno je prevaspita. Od tada ga žena nije više ništa pitala i bila je pošlusna. Kraj.

I evo, razmišljam već nekoliko dana koju poruku su želeli da nam prenesu kada su ovu našu bajku stavili u školski plan i program. “Lepa” pouka, zar ne? Generacije i generacije uče o tom zgodnom i praktičnom prevaspitavanju žena kako bi bile pokorne i poslušne. Ova naša narodna bajka mnogo govori o odnosu prema ženama", napisala je vidno zabrinuta i Ana i za kraju dodala: "Od januara do početka avgusta 2022. u Srbiji je ubijeno 20 žena u porodičnom nasilju. U poslednjih 12 godina u Srbiji su ubijene 353 žene od strane partnera ili člana porodice."

Ova Anina poruka dobila je veliku podršku javnosti.

Bonus video:

00:00

Ana Štajdohar: Ko oženi pevačicu, sahranjuje ga opština!

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.