NAKON 12 GODINA ISPLIVALI NOVI DETALJI, OGLASILA SE STRUKA: Filip Kapisoda NIJE UBIO Kseniju Pajčin zbog LJUBOMORE?
Foto: Dragana Udovičić

STRAŠNO

NAKON 12 GODINA ISPLIVALI NOVI DETALJI, OGLASILA SE STRUKA: Filip Kapisoda NIJE UBIO Kseniju Pajčin zbog LJUBOMORE?

Sada su se oglasili detektiv Braca i profesor Jung koji su do detalja opisala šta se zapravo dešavalo te noći.

Objavljeno: 16:33h

Vest o tome da je maneken Filip Kapisoda ubio svoju devojku, pevačicu Kseniju Pajčin, a potom presudio i sebi, sve je šokirala 2010. godine.

Kao glavni motiv za ovaj zločin pominjala se Filipova ljubomora, a on i Ksenija raskidali su i mirili se nekoliko puta, a poslednji put samo dan pre kobnog događaja.

Sada su se oglasili detektiv Braca i profesor Jung koji su do detalja opisala šta se zapravo dešavalo te noći.

"Motiv za ovo ubistvo nije ljubomora, već nešto mnogo misteriozno i mnogo ozbiljnije. U štampi je izneto da je Filip Kapisoda bio mnogo ljubomoran, međutim, to nije tačno. Filip je bio momak iz sveta mode, on je sa Ksenijom odlazio po noćnim klubovima gde je ona nastupala i bio je svedok kada ona prilikom izvođenja tih svojih predstava ima i fizičkog kontakta sa mnogim gostima. Zapravo, ona se mazila i skoro razmenjivala nežnosti prilikom svog pevanja i nastupa. On je sve to shvatao i gledao je to kao njen posao. Čak je i ona jednom rekla da je Filip jedini muškarac koji razume njen posao i da njemu to uopšte ne smeta. To je na kraju krajeva i bila istina, tako da ljubomora, koja se ističe kao motiv ovog ubistva, zapravo pada u vodu", rekao je detektiv Braca,

1 / 6 Foto: Youtube printscreen/Xenia Pajcin

"Ključ ove misterije i Filipovog ponašanja nalazi se upravo u njegovom telefonu. Tog dana sve je bilo idilično. Bili su u noćnom provodu, pomirili se, zajedno su, vole se. I sve je to tako trajalo do kasno u dan, sve dok Ksenija nije uzela njegov telefon. Ona je kao i svaka znatiželjna devojka pogledala Filipov telefon i detaljno pregledala sa kim se njen dečko dopisuje. Upravo se desilo ono što je ona i sumnjala. Ksenija je pročitala poruke od jedne osobe koju je odlično poznavala i bila je sto posto sigurna da je to osoba sa kojom je nju Filip prevario. Ona ga je odmah probudila i umesto poljupca počela je da se svađa sa njim i da ga napada za prevaru i za izdaju. Rekla je: 'Evo, upravo te je zvala tvoja ljubavnica'. Dok je svađa trajala, ona se sve vreme oblačila i spremala za izlazak. Filip je pokušavao da joj objasni, da je smiri, međutim, to nije prolazilo", dodao je detektiv u svojoj emisiji.

"Postavlja se pitanje zašto se svađa nije smirila? Zato što se radilo o osobi kojoj je Ksenija bezgrančno verovala i nije mogla da prihvati da se sada njena ljubav nalazi u zagrljaju te osobe kojoj se Ksenija sve vreme poveravala. Toj osobi je govorila sve slabe tačke u vezi sa Filipom i osećala je kao da je Filipa na tacni servirala upravo tamo odakle su te poruke stigle. Ništa nije moglo da obuzda njen bes u tom trenutku i ona je rekla: 'Upravo idem sada kod mog prijatelja koji poseduje moćnu televiziju da ovo sve javno kažem, i novinare ću da zovem, videćeš ti, uništiću vas'. Poruke koje su se nalazile u Filipovom telefonu u tom trenutku bile su toliko skandalozne da bi uništile i njegovu reputaciju, a isto tako i reputaciju i brak te osobe koja je poruke poslala. Ksenija je uzela telefon, stavila u svoju tašnu i krenula ka vratima, Filipa je uhvatila panika. Nije znao u tom trenutku šta radi, dohvatio je pištolj, repetirao i opalio metak u potiljak Ksenije Pajčin. Tek kada je ona pala shvatio je šta je uradio i uhvatila ga je panika na samu pomisao da je on postao ubica, i to ne bilo koga nego upravo osobe koju je voleo najviše na svetu. Svestan toga šta je uradio, i da ovim gestom ubistva je obrukao i sebe, a pre svega ime svoje porodice, shvatio je da mora da 'ublaži' to što je uradio, a da ne propusti najvažniju stvar. Uzeo je svoj telefon iz Ksenijine torbe i obrisao sve poruke, da bar ne pukne bruka i na tu stranu koja bi bila šlag na torti onoga što je uradio i što će uraditi. A onda je istim pištoljem presudio sebi. Po izjavi njegovog oca, to je jedino časno što je uradio u ovom činu", nastavlja Braca.

Filip Kapisoda
foto: Dragana Udovičić

"Dakle nije bio Filip taj koji je bio ljubomoran, već je Ksenija bila ta koja je zbog ljubomore bila spremna da napravi skandal. Bilo kako bilo, sve što je urađeno ne može opravdati Filipa, za ovo što je uradio nema opravdanja", zaključuje detektiv Braca.

Podsetimo, nakon što je ubio Kseniju, Filip je otišao u sobu i pucao sebi u usta, a za pištolj nije imao dozvolu.

Bonus video:

10:33

Espreso intervju: Sofija Una

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.