DOK JE SRBIJA NA NOGAMA ZBOG KOSOVA, STIGLE CRNE VESTI: Preminula je!
Foto: Profimedia

tragedija

DOK JE SRBIJA NA NOGAMA ZBOG KOSOVA, STIGLE CRNE VESTI: Preminula je!

Prijatelji, fanovi, kolege, svete, sa žaljenjem vas obaveštavam da velika svetlost na nebeskom svodu više ne sija za nas kao što je sijala već toliko godina"

Objavljeno: 22:28h

Nišel Nikols preminula je u 89 - oj godini. Vest o njenoj smrti podelio je njen sin Kajl Džonson.

Poznata po ulozi poručnice Uhure u "Zvezdanim stazama", Nikols je dugo bila prepoznata kao rušiteljka barijera i stereotipa koje su postojale za crnkinje na televiziji. Nišel je bila prva crnkinja koja se na televiziji poljubila sa belim glumcem.

U jednom trenutku je dobila pohvale od dr Martina Lutera Kinga. Ona je takođe jedan od najomiljenijih članova zajednice "Zvezdanih staza" i veoma je popularna među Trekkies-ima već nekoliko decenija, piše Movieweb.

Njen sin Kajl Džonson je 31. jula objavio na svojoj zvaničnoj Instagram stranici da je Nišel umrla u 89. godini. Objava sadrži sliku glumičine zvezde na Holivudskoj stazi slavnih koju krase cveće.

"Prijatelji, fanovi, kolege, svete, sa žaljenjem vas obaveštavam da velika svetlost na nebeskom svodu više ne sija za nas kao što je sijala već toliko godina. Prošle noći, moja majka, Nišel Nikols, preminula je prirodnom smrću. Međutim, njena svetlost, kao i drevne galaksije koje se sada prvi put vide, ostaće nama i budućim generacijama da uživamo, učimo i crpimo inspiraciju. Njen život je bio dobro proživljen i kao takav model za sve nas. Ja, i ostatak naše porodice, cenili bismo vaše strpljenje dok žalimo zbog gubitka i dok se ne oporavimo dovoljno da dalje govorimo. Njene usluge će biti za članove porodice i najbliže njene prijatelje i tražimo da se ona i naša privatnost poštuju. Živi dugo i napreduj, Kajl Džonson", stoji u objavi.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.